fredag 9 augusti 2013

Tack, MEN NEJ TACK, jag vilar istället.

Bara en dag kvar till BF (!) och de senaste veckorna har tipsen för att sätta igång en förlossning fullkomligt haglat över mig oavsett om jag bett om det eller inte. Ja, lite som med allt annat under en graviditet alltså. Det har bland annat låtit så här:

"Ät ananas!"
Okej, det ska finnas något ämne i ananas som tydligen ska vara lite igångsättande, men för att få i sig rätt mängd ska det tydligen krävas sju hela ananasar. Och visst, ananas är gott, men det finns väl en anledning till att naturen valt en frukt som är fuckin' FRÄTANDE för ändamålet, det om något borde ju få oss människor att fatta att vi inte ska laborera med det här själva.

"Ät stark mat!"
Om jag förstått det rätt så ska sådant som får fart på tarmarna hjälpa till att trigga sammandragningar i livmodern. Jag har dock världens tåligaste mage och kan äta typ vad som helst utan att den reagerar så det hade inte funkat på mig.
"Gå i trappor!"
Gå? I trappor? Är du helt frisk människa? Det är 30 grader varmt, jag bär runt på 25 extrakilon och det känns som bäbisen ska ramla ut genom snippan bara jag går från balkongen till köket för att göra iskaffe, här gås inte i några trappor.

"Ha sex!"
Ha sex? SEX? Är du helt frisk människa? Det är 30 grader varmt, jag bär runt på 25 extrakilon och det känns som bäbisen ska ramla ut genom snippan bara jag går från balkongen till köket för att göra iskaffe, här ska inte sexas någonting. Dessutom ska det vara samma sak där som med ananasen, det är något ämne i sperman som ska påverka livmodertappen men det behövs tydligen att killen kommer fem gånger på typ tio minuter och det är ju en fysisk omöjlighet även när man inte är höggravid.


"Putsa fönster!"
Okej, det här har jag faktiskt provat, för tro mig – det behövdes. Gav dock noll utdelning på bäbisfronten, men känns ändå inte ogjort eftersom det är väldigt ljust och fint här hemma nu!

"Storstäda/möblera om lägenheten!"
Gick vi inte nyss igenom det här med 30-gradig värme, 25 kilos övervikt etc? Samt: trååååkigt.

Nej hörrni, jag tror nog att jag fortsätter på min egen plan. Den går ut på att hänga i skuggan på balkongen, dricka sånt som innehåller is, läsa pocketböckerna som legat på sängbordet alldeles för länge och surfa ohälsosamt mycket på internet. Det lär ju krävas lite krafter åt att klämma ut Baby Kenneth så det vore synd om jag slösade viktig energi på att springa i trappor och skura golv.

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

4 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.