måndag 19 augusti 2013

Dagens invänta Kenty-uppdrag (BF+9)

Käraste Mirijam!

Jag VET! Vi kanske kan skrämma ut Kenty genom att låta dig bekanta dig med Babblarna - kanske din fasa över dem allena kommer få vattnet att gå? Och genom att låta dig skapa en lista med barnvisor. Ja! Så gör vi!

Dagens invänta Kenty-uppdrag (BF+9) - Lär känna Babblarna samt skapa en barnviselista i Spotify

Uppdrag 1: OK. Babblarna. Du kommer lika delar hata som älska Babblarna, i alla fall om du är som jag och om Kenty blir minsta lik varenda unge jag träffat på senaste året. För barn må skilja sig så in i bängen, men alla barn verkar ändå ha ett alldeles särskilt gott öga (öra) till Babblarna. Jag kan tycka att någon hade kunnat visa mig Babblarna en smula tidigare än vad de gjorde. När Elin presenterade Babblarna för mig i höstas blev Edster omedelbart trollbunden, och sedan dess har Babblarna varit mitt ess i skjortarmen vid bland annat följande tillfällen:

- Bilresor med arg/ledsen/uttråkad unge: på med Babblarna på You Tube och håll telefonen framför bebisen. Om och om igen, tills du blir galen. Men grejen är att man blir hellre galen på Babblarna än att ha en rabiat unge i bilen

- Sura eftermiddagar när det vare sig är dags för vila eller mat riktigt än:  på med Babblarna på You Tube och håll telefonen/plattan framför bebisen. Om och om igen, tills du blir galen. Men grejen är att man blir hellre galen på Babblarna än att ha en rabiat unge i knät.

-  När matstuderna kantas av stängd mun och matvägran: på med Babblarna på You Tube och håll telefonen framför bebisen. Om och om igen, tills du blir galen. Men grejen är att man blir hellre galen på Babblarna än att ha en rabiat unge som matvägrar.

Uppenbarligen funkar inte detta när de är hur små som helst, men ändå förvånande tidigt ska erkännas.

Varsågod Mirijam. Babblarna. Jag är helt säker på att du kommer tacka mig på sikt.Tror du mig inte - ta en titt på antalet visningar på dessa två klipp. Sammanlagda 8 miljoner visningar kan inte ha fel - barn älskar Babblarna.

Uppdrag 2: Skapa en lista med barnvisor på Spotify (om du har Spotify, annars funkar det på You Tube också). Att vanka omkring med en bebis som inte vill sova är tråkigt, då underlättar det faktiskt att ha några barnvisor att yla med till - och det sägs ju att oavsett vilken sångröst man har, så tycker ens barn att man sjunger fint. I alla fall de första åren. Som hjälp på traven får du en länk till den vi kör nu i samband med Edsters nattningar. FUFIK, hojtar han och så sätter vi på Spotify på mobilen och lyssnar tills han somnar.

Have fun!

Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

2 kommentarer:

  1. Babblarna finns som APP!!! Upptäckte jag för ett tag sen. Sonen är tre o älskar dem än! Marie

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.