måndag 26 augusti 2013

Kattas BF: T-minus 7 dagarJag är är inte helt säker på hur den där appen räknar om jag ska vara ärlig. För jag tycker att det är 7 dagar kvar (BF är på måndag, om en vecka), men visst, bortser vi från idag så kan det väl hända att det är 6 dagar. Så vi kör väl på det. Med andra ord - HEJ VECKA 40 imorgon! Vi firar på samma sätt som Mirijam gjorde - med en lista!

Hur gamla är du och din partner?
Jag är född 1976, han är född 1981 - så 36 och 31.

Hur fick du beskedet att du var gravid?
Jag pinkade på en sticka - de där billiga från RFSU.Jag tror jag bara hade gått en eller två dagar över tiden, men min mens är liksom sjukt punktlig så

Vilken vecka var du i då?
Fyra eller fem tror jag.

Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Det var ju inte oplanerat, men gick betydligt snabbare än vad vi hade kunnat gissa - så glada med ett visst mått av OJ DÅ, SÅ SNABBT???

Hur berättade du för din partner att du var gravid?
Han visste att jag kissade på stickan och satt i rummet bredvid. Så han tittade väl på den, I guess.

Var det planerat?

Ja.

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?

Det gick på en gång. Första försöket faktiskt.

Var du orolig för missfall?

Jo, det är klart. Och jag kan fortfarande nojja om jag inte känt sparkar på ett tag.

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Mirijam och min närmsta arbetskamrat. Familjen fick veta efter kub.

Hur gick ni ut med det officiellt?

Via mess, fejjan, bloggen och instagram.

Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?

Alltså, lite avslaget på det stora hela kan jag tycka. Med Robin så fick alla typ panik pga att jag var ensam. Med Eddie så gapade alla och ba: WHUUUUT? En del (en person) var till och med lite anklagande och muttrade något om att vi ju hade sagt att vi inte skulle ha fler barn - som att man inte får ändra sig under en period på 11 år. Med Bebishen har reaktionerna mest varit: jaha. En till. "Tänk på att man bara är två föräldrar" sa någon på jobbet. Ba okeeej.

Tog ni reda på kön?
Ja, det gjorde vi.

Känner du dig redo att bli mamma?

Jag har ju varit mamma i över tolv år. Redo att bli trebarnsmamma, DET är en annan historia. Eller jo, det är klart jag känner mig redo som så, men jag är lite - vad ska vi säga... ängslig kanske, för hur det kommer gå att ha två under två, där den stora just nu lider av nattskräck. Men det ger sig med tiden, det är klart det kommer funka. Jag är ju inte den första personen i världen som kommer ha tre barn varav två är under två.

Vecka 40!
Hur känns det att ha en bebis i magen?
Tungt, trångt och ganska abstrakt. Lite som X-files på det stora hela faktiskt.

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
15 kilo när jag kollade för ett par veckor sedan. Från dryga 70 kg till 85. Men å andra sidan har jag just klämt tre munkar och två flaskor läsk, så vem vet hur mycket det landar på innan Bebishen är ute.

Cravings?
Nej, inte direkt. Omvända cravings däremot. Första halvan av graviditeten hade jag jättesvårt för köttbitar, men färs var helt ok. Jag kunde klämma en meny från donken till lunch om dagen, men en bit karré funkade inte alls. Sedan har jag väl varit sugen på vissa saker, som munkar och snabbnudlar. Inte nödvändigtvis på en och samma gång.

Gravidkrämpor?
Inte direkt den här gången. Ganska milt illamående bara, men jag har triggat rejält på vissa lukter och gör det fortfarande - sopor, bajsblöjor... men å andra sidan luktar ju de inte rosor ens till att börja med. Jag har stundtals varit VANSINNIGT trött, men sedan ett par månader tillbaka så håller jag mig faktiskt vaken på kvällarna igen. Jag har varit yr ganska mycket, vilket beror på lågt blodtryck, men det räknas väl inte som en krämpa eftersommin BM typ applåderar varje gång hon tar trycket på mig.

Har ni några färdiga namn?
Nej!

Hade ni lätt för att komma överens om namn?

Nej! Faktiskt inte alls.

Hur länge ska du vara mammaledig?

Tills juli 2014 och sedan har jag semester i några veckor.

Ska ni dela på föräldraledigheten?


Ja, mer eller mindre. Jag kommer visserligen vara hemma längre tid, men det är för att jag tar ut färre dagar i veckan än vad slaktarn kommer göra. Sammanlagt tror jag det diffar 20 FL-dagar mellan oss.

När är bebisen beräknad att komma?
Om en  vecka - den 2 september.

Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

2 kommentarer:

  1. Vad är det för app du använder?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Babygruppens gravidapp tror jag den heter.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.