fredag 30 augusti 2013

Kattas BF: T-minus 3 dagar


Hej! Jag är fortfarande gravid. Inga bebisar än. Move it along, nothing to see.

I förrgår var jag sjukt pigg och energisk, igår kunde jag inte uppbåda någon energi ens med överdriven konsumtion av bullar och choklad - bara halsbränna, för fan denna halsbränna alltså. Kan knappt ligga ned utan att jag når de sura uppstötningarnas olovade land. Halsbränna har varit ett issue för mig under samtliga tre graviditeter, och jag knaprar ju tabletter för att råda bot på det - men det är ju tyvärr inte så att det hjälper helt och fullt ut. Och SOM jag hatar känslan av sura uppstötningar.

På måndag, på BF, har jag tid hos MVC för en vanlig rutinkoll. Ska bli oerhört intressant och se om Bebishen ligger på plats då - alltså åt rätt håll i magen. Igår kunde jag svära på att jag kände huvudet till vänster och rumpan till höger - inte åt rätt håll med andra ord utan väldigt mycket på tvären. Men det är ju alltid festligt, med ett ytterligare stressmoment inför födseln: 1) Kommer det finnas plats på förlossningen? 2) ligger Bebishen åt rätt håll?

Idag har vi ledig dag - med andra ord Edster är ledig från föris idag, precis som han ska vara varje fredag. Inte helt tokigt, kan jag tycka.

Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

4 kommentarer:

 1. Ingår Omeprazol i tablettknaprandet? Om inte vill jag uppmana till omedelbart inköp och intag!

  Första graviditeten trodde jag att gaviscon var det enda man kunde ta som gravid (tack för det, konservativa apotekstant som inte orkade kolla upp!). Andra gången fick jag veta att omeprazol går finfint. Åååh, så fint det gick! Trodde att jag blivit av med halsbrännan, men när jag hoppade över tabletten en morgon insåg jag vilket jobb den gjorde!

  SvaraRadera
 2. Brukar det va fullt på förlossning vid denna tiden också? Jag trodde jag var smart som ska föda i november (i Göteborg) och att det skulle va hel-lugnt då. Men de kanske drar ner på personal då så att det alltid ska vara fullt och jävligt?

  SvaraRadera
 3. Såg tips om omeprazol. Vill höja ett varningens finger att det är mycket lätt att bli beroende av dessa vid längre användning av typ en månad. Tog mig över ett halvår innan jag kunde sluta efter nedtrappning och ytterligare 2 månader innan jag kunde sluta med Novalukol.

  SvaraRadera
 4. Hade också fakking halsbränna under graviditeten, gaviscone var min trogna vän, provade annat ovkså men gaviscone tyckte jag bäst om.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.