torsdag 16 maj 2013

Preggo på stranden i sommar, IKLÄDD VAD?

Maj, fortfarande väder som kräver icke-strandkläder.
Det börjar bli varmt. Okej, kanske inte ligga på beachen-varmt än, men ligga-gömd-bakom-en-buske-i-trädgården-varmt i alla fall. Och där bakom busken kan man ju ha på sig lite vad man vill ur sin konstant krympande garderob, men sen då? När man ska visa sig bland folk?

Håll i er nu för här kommer tiotusenkronorsfrågan: Vad ska ett stackars preggo ha på sig på stranden i sommar?

Edit: Ja, men herregud, klart jag ska ha bikini, men alltså, VILKEN? Jag kommer ju hinna växa ur fem stycken innan Kenneth föds om jag ska fortsätta bli större i den här takten? Finns det... eh... typ gravidbikinis kanske? Eller liksom något att växa i? Trekantsvarianterna som ligger i min underklädeslåda nu är ju rena skämtet.

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

16 kommentarer:

  1. Bikini såklart! Magen är ju superfin.

    SvaraRadera
  2. Bäst borde ju vara att köpa sån där bikini "på lösvikt", alltså där man köper trosa och bh separat. Jag tycker faktiskt trekantsbikinisar med knyt i nacke OCH bak i rygg funkar bra, för då kan man köpa storlek STOR på kupan utan att tuttar ramlar ur och axelband osv inte passar hundra. Och så ett par trosor i ett par storlekar större än vanligt. Då är du nog all set för hela sommaren, tror jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh du är rolig du! *slår mig på knäna och skrattar hysteriskt*

      Nej, men allvar, kommer det funka tror du? Jag vill inte riskera att behöva köpa mer än nödvändigt nämligen. Får reka på butikshyllorna tror jag...

      Radera
    2. Jamen alltså, det funkar finfint ju! Trekantisar är förvånansvärt behändiga i större storlekar, täcker boobsen bra och man har alla möjligheter att anpassa bh:n efter vad och hur man vill täcka. Plus att jag sällan får hålla på att kolla utramlade tuttar i (stora) trekantisar, men ALLTID i alla andra modeller. Obs dock att det måste vara knyt i både nacke och bak i rygg.

      Prova så får du se!

      Radera
  3. Hahahaha, ja, ok. Förra gången köpte jag en bikini på Lindex, som faktiskt satt mycket bra - bygelbh, axelband (ingen halterneck, herregud, då dör ju nacken), och låga trosor. Den var lite stor i början av sommaren och lite liten i slutet, men det är väl sånt man får ta.
    Den här gången har jag köpt H&Ms sport-bikinivariant, som är asskön: http://www.hm.com/se/product/08753?article=08753-A

    SvaraRadera
  4. är det bara som jag tycker det känns liksom lite halvjobbigt att visa upp magen på stranden? Jag kommer på mig själv med att försöka dra in den (funkar icke...!) när jag träffar folk på stan ex. Jag köpte förresten en gravidbaddräkt precis i början, när jag trodde att jag skulle vara så aktiv och simma och vattengympa mig igenom den här 9 månaderna, men det var innan illamåendet och foglossningen alltså. Den är fortfarande oanvänd...
    /jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ingen aning om hur det kommer kännas att gå runt på stranden 20 kilo tyngre än förra sommaren. Nu när jag sitter på altanen känns det också märkligt att dra upp linnet och sola magen, känne rmig som en sån där äcklig vräkig ölmagegubbe som inte har sociala skills nog att fatta att han borde ha på sig t-shirt på uteserveringen. Och då är jag ändå bara ensam hemma.

      Vilken vecka är du i? Jag tyckte att perioden före att magen kom på riktigt var jobbig, för då kände jag mig bara svullen och konstig, nu är det ju ingen tvekan om att det är en gravidmage jag har. Fast jag känner mig olika bekväm med den beroende på vem som ser den, känner mig... liksom stoltare ute på stan än bland folk jag bara halvkänner.

      Radera
    2. jag är i v. 27 så det syns nog att det är en gravidmage jag har. Men EXAKT så känner jag med, när jag går på stan bland folk jag inte känner kan jag känna mig stolt och lite fin, men sedan när man det är bland bekanta och i de sammanhanget så tycker jag att det är lite jobbigt. Tror iofs att det hänger ihop med att jag inte är så bekväm att prata med folk om min graviditet av någon anledning. Blir sjukt stressad när man träffar någon bekant som bara: "Åhhh vad KUL att du är graviiiiid, du måste vara så LYCKLIG och grät du inte lyckotårar när första sparken kom, och nu svävar du väl på rosa moln?!" Och jag känner bara att Ehhh, näe.

      Radera
  5. Har haft samma dilemma som dig inför sommaren, fast tvärtom. Har krympt ur mina alla bikinis som låg i garderoben och behövde en ny, men har fortfarande planer på att bli ännu lite mindre i storlek. Så vad köper man då, när man planerar att krympa ur ännu en bikini? Jo, jag travade in på lindex och hittade en jättefin svart sak som är med knytband bakom ryggen och bakom nacken! Problem solven, då är det ju bara att knyta tightare/lösare utefter sommaren lider... Borde passa även en gravid kvinnas behag :-) Hoppas det hjälpte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Forts... Det var en bandeau-bikini med knytband bak och extra band att ha bakom nacken som jag hittade på lindex. Typ som denna: http://www.lindex.com/se/6902573/?styleId=38051630

      Radera
  6. Hej nu halkar jag in på lite av ett sidospår. Är också gravid och har väl inte nojat så värst över nåt men NU. Hur tänker man gällande det där med pigmentfläckar man kan få i ansiktet av sol + graviditet? Om man ska vara gravid hela sommarn är det ju lite svårt att undvika. Vill ändå bada och sitta på uteservering. Tror ni det är lugnt att ha en ansiktskräm med spf 15 och sen smörja sig extra när man solar och badar? Typ inte pressa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jenny (inte samma Jenny som strax ovanför)17 maj 2013 kl. 15:14

      Jag tror att det funkar, om det är samma eller mer än vad du har annars. Jag kör med samma solskyddsfaktor som vanligt, men eftersom jag är blek, ljusblond och fräknig brukar jag ha rätt höga siffror ändå. Nu i början av säsongen är det 30 på kroppen och 50 i ansiktet som gäller. Hellre hög faktor i fejjan för min del, för jag har fått pigmentfläckar (vid armhålan!)tidigare som förmodligen kom sig av hormonerna i minipiller men de bleknade bort. Skaffa en snygg solhatt vettja, eller en keps om du känner dig mer hemma i en sån.

      Radera
    2. Jag får pigmentfläckar när jag är preggo ÄVEN fast jag har spf 50 och keps. Om jag kör utan blir det som ett brunt band i pannan och mörkbrun mustasch.

      Radera
  7. STORT dilemma detta alltså. Förra graviditeten körde jag en typ bandeauvariant som den som tipsas om ovan när jag simmade på badhuset (var inte gravid på sommaren då). Funkade sådär. Mest för att jag fick bh-storlek 70E. Det är liksom inget som håller upp såna riktigt bra... Har kvar den men denna graviditet är tuttsen ännu större å jag tror inte den kommer funka. Absolut inte på en strand när jag är i 8-9 mån. Folk kommer stirra å peka på freakshowen...

    Skulle helst vilja ha en rejäl å stabil bygelbikinibh med korsade band typ. Men lär ju kosta multum å kräva besök i nån hardcorebutik å inte bara kedjorna. Är f ö inte säker på att jag kommer vilja exponera magen i solen. Är hellre blek än riskerar hudförändringar pga sol som gravid. Har ett "badlinne" i bandeauvariant också men det går knappast ner över magen.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.