fredag 3 maj 2013

Efterlysning: preggobloggar liknande denna!

Hej blöggen, vad händer?! Jag har sovit som en medvetslös säl i två timmar mitt på soliga eftermiddagen och känner mig nu mosig och bakfull på ett i allra högsta grad otrevligt sätt. Lite som när man är på festival och vaknar i ett fuktigt tält utan något annat att dricka än avslaget ljummet vatten och kondensen från ens eget svett som droppar ner från insidan av tältduken. Ja, ni vet.
Fredagsmys deluxe med andra ord.

Snart ska jag diska och duscha (NÄHÄ, ÅH BERÄTTA MER OM DITT SPÄNNANDE LIV MAJSAN!!!) och efter det tänkte jag lägga mig på sängen med datorn på magen och läsa lite roliga preggobloggar. Problemet är bara att jag inte hittar några! Kan ni hjälpa mig? Jag vill läsa någon som skriver lite mer som jag gör, men hittar bara bloggar i stil med:

"Har känt underverket sparka flera gånger, nu längtar vi ihjäl oss efter vårt lilla mirakel"
"Här ska mamma och pappas lill* prins/prinsessa sova"
"Jag har inte vågat handla så mycket eftersom h*n var lite blyg på ultraljudet, så jag har bara köpt lite neutrala beiga kläder än så länge"

Det måste ju blogga fler mammor som är som mig och Katta? Eller som Nova? Som älskar färg och form och är roliga och rappa (jo, men det ÄR vi ju!) och inte pratar om vår lilla avkomma som att det är frälsaren som är på väg att färdigbildas i vår växande livmoder? Eller åtminstone inte låter exakt som alla andra när man gör det? Jag vet inte vad det är, men jag känner att jag liksom vill ha lite fler preggon omkring mig, blivande mammor som är som jag. Bara för lite, ja ni vet, igenkänningsfaktor liksom. Som planerar för barnrum och peppar och köper färgglada outfits på loppis för hela månadspengen.

Såattehhh: tips tack! Belöning i form av evig tacksamhet och sånt.

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

5 kommentarer:

 1. Får jag vara så förmäten och tipsa om min egna, nystartade blogg? Jag är väldigt nybörjare och lite fladdrig men garanterat inte sockersöt. Den handlar inte vara om min graviditet, men ganska mycket om livet med barn:
  http://sjmanshustrun.blogg.se/

  /Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här får man vara exakt hur förmäten man vill! Ska genast in och glo!

   Radera
 2. Det är just det ni beskriver som gör att jag som totalt ogravid älskar eran gravidblogg=)

  SvaraRadera
 3. Bra fråga! Jag vet ingen utom eran... Men när Kenneth väl hittat ut så vill jag rekommendera Kitty Jutbrings blogg, och Mammabloggen Inga Konstigheter. Personliga, raka och roliga :)
  /Cim

  SvaraRadera
 4. jag skyr ju allt som handlar om små prinsar och prinsessor och är sockersött, så jag blev ju väldigt glad när ni började gravidblogga (era vanliga bloggar läser jag sedan innan) för jag har inte hittat något annat. Nu har jag faktiskt själv börjat blogga så smått, men det är inte så färgglatt och mest surt just nu tyvärr...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.