fredag 17 maj 2013

PANG!

Jag visste ju att kommentarer skulle komma för eller senare, men jag tänkte att jag kanske är bättre rustad den här gången. Tänkte att jag kanske hade vant mig vid folks idioti under förra och förförra graviditeten. Gissa vad? Jag hade fel! Jag stör mig lika mycket nu som jag gjorde då.

Saker som jag fått höra alldeles för frekvent senaste två veckorna:

Oj vad STOOOR du har blivit. Va? Är det inte dags förrän i september? 
BITE MY SHINY METAL ASS! Säger jag inte, men vaffan. Ja, min mage HAR poppat ut rejält senaste veckorna. Men newsflash, jag är ju alltså gravid - magar har en tendens att växa när de huserar en annan människa. Och fan, SÅ jävla stor är jag inte. Ju.

Oj då vilken mage! På XX som är typ i samma vecka syns det ju knappt.
Men gud, vänta medan jag antecknar detta i min icke-existerande intresseblock.

Är du SÄKER på att det bara är en där inne? HÖ HÖ HÖ!!!
Jo, nu för tiden görs ju  ultraljud, och jo, jag är säker på att det bara är en där inne, och nej, (återigen) så jävla stor är jag inte.

Du blev ju väldigt stor sist också!
Alltså, jag låg mitt på normalkurvan. MITT PÅ. Hela tiden. Minns jag inte fel halkade den till och med under sin egen kurva ett tag, så nej, väldigt stor var jag inte. Men stor är man ju fan när man är gravid, som sagt: bebis i magen, kroppen växer, etc etc, det är faktiskt alldeles normalt.

OJ DÅ. Gravid under sommaren! Så varmt och jobbigt det kommer vara för dig!
Åh, jag vet att Majsan också fått höra detta. Men nu ska jag berätta en sak för alla som så himla gärna vill säga hur jooooobbigt det kommer vara att vara gravid under sommaren: det är asjobbigt att vara gravid under vintern också (jag  talar av erfarenhet). Vintern innebär vinterjackor som inte går att knäppa, skor som ska snöras som inte går att nå på grund av gigantus magus som är i vägen, svettningar i varma vinterkläder så fort man sätter sig på tåget eller kommer in i affären (men rövkallt när man är ute pga ovannämnda problematik i att de inte går att stänga ordentligt). Sommaren å andra sidan innebär skor som bara är att stiga in i (hej tofflor, sandaler och träskor - will you marry me?), gott om luftiga och svala kläder för varma dagar, hyfsat bra priser på kläder som magen kan få plats att växa i, kall öl på en skön uteplats, risken att halka på en isfläck och bli liggande som en strandad val mitt i bilvägen med en påse från Burger King i handen och inte kunna komma upp utan hjälp från främlingar är minimal (been there, done that, och då var det banne mig INTE sommar) ... SÅ jävla illa är det inte att vara preggers under sommaren, i alla fall inte värre än att vara höggravid under vintern. Så enough med tjatet!

Va? Ska ni ha ett TILL barn? Tre stycken! Tänk på att ni bara är två föräldrar.
...
Orkar liksom inte ens bemöta detta.

Föda barn i Sthlm - lycka till med det!
Mmm, tack! För detta är inget som man som havande stockholmare inte redan oroar sig för.

Men nu hoppas ni allt på en flicka va?
Men SLUTA med obsessandet över att jag prompt skulle vilja ha en flicka bara för att jag i nuläget har två pojkar. På riktigt, jag förstår inte hur viktigt andra personer verkar tycka att det är att vi ska få en flicka, för stackars oss om det blir en pojke. Nej, det är inte stackars oss om det blir en pojke. En pojke till skulle vara alldeles smashing. En flicka skulle också vara smashing. Så länge bebishen mår bra så kommer vi vara alldeles asnöjda!

Än så länge har ingen kallat mig tjockis, vilket somliga gjorde alldeles för frekvent under förra graviditeten. Vem vill satsa på vilken vecka av graviditeten den kommentaren kommer för första gången. Är som sagt i vecka 25 nu.

Så att... nämnde jag att jag har huvudvärk och att huvudvärk gör mig skitgrinig?


Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

14 kommentarer:

 1. Hahaha... Ja fy fan vad folk är dumma i huvudet! Är oxå less på att höra "är du säker på att det bara är två där inne?" JA FÖR FAN DET ÄR JAG! Eller att man är tjock/tjockis. Nä jag är inte tjock, jag är gravid. En jävla skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det är som att folk förlorar alla social skills när ett preggo är i rummet. Då är det helt plötsligt en skitbra idé att kommentera viktuppgång, svullna fötter och akne. Man ba: BITE ME!

   Radera
 2. Jag hatar sådana där kommentarer! Hur skulle de tycka det var om de oavbrutet med varenda jävla människa de möter prompt ska sitta och diskutera hur deras kropp ser ut? "Den där valken har växt sen sist vi sågs. Hur mycket har du gått upp i vikt nu?". Och när de börjar jämföra en med andra vill man ju bara peta dem i ögat skithårt. Dumhuvven!

  Det borde finnas en tröja med varningstriangel och texten "KOMMENTERA MIN KROPP OCH JAG SLÅR DIG. SKITHÅRT."

  SvaraRadera
  Svar
  1. VERKLIGEN. Eller så bara gör man det - slår dem skithårt utan förvarning.

   Radera
 3. Alltså. De där kommentarerna om hur stor magen är verkar det som folk bara MÅSTE säga. Oavsett. Min mage ligger under kurvan, den är på gränsen till hummande-barnmorskor-med-bekymmersrynkade-ögonbryn-liten men likt förbannat får man otrevliga kommentarer om att man har "en rejäl bula" och att man ska passa sig från att gå upp i vikt. Speciellt från andra kvinnor/mödrar. Man ba - WTF!?!? VAD VILL NI!!? Vi går ju till BM och HOPPAS att magjäkeln växt för att slippa höra barnmorskan humma och mäta om.

  Jag vill bara dräpa alla med en ond kommentar då. Och kalla dom puckorn. För alltså. Växande barn PLUS växande livmoder, fostervatten, ökad blodvolym osv osv ect ect PLUS att allt som fanns där innan också ska få plats = att kroppshyddan måste bli större OCH att man bör gå upp en del i vikt. Det är ju så fukking självklart!

  SvaraRadera
 4. Alla dessa kommentarer. Jag viftar bort det, orkar inte störa mig för då skulle jag bli på dåligt humör alldeles för ofta. Det har jag inte tid eller lust med, så jag ler och tänker på annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här! Le och låtsas vara intresserad brukar funka bra. Skratta lite lättsamt och sen gå därifrån.

   Radera
 5. Upplever min första graviditet just nu, med tvillingar :) Spännande och läskigt om vartannat. Men så intressant det blev när folk i min omgivning fick reda på att det är tvillingar..! De flest är enbart positiva och tycker det är kul och skippar kroppskommentarer. En person valde att hoppa över allt vad grattis heter och gick direkt på "fattar du hur STOR du kommer bli!". Eh, va? Jag är gravid. 2 barn dessutom. Det hör väl till liksom? Jag är mest orolig över att ryggen etc kommer palla, alltså lite mer fokus på funktion, jag vill att min kropp ska orka.

  Men ja. Halva vägen kvar. Ska bli "spännande" att veta vad man får höra..

  SvaraRadera
 6. Jag får hela tiden höra det omvända.. Men gud du har ju ingen mage! âr du i v. 12 eller?
  Detta gör en inte heller så glad och faktiskt så orolig så jag korförhörde barnmorskan vid sista besöket om det verkligen var normalt.
  Och ja, jag skulle bara sluta lyssna på alla dumma!

  SvaraRadera
 7. Min chef sa till mig i v 20: "Guuuu va tjock du har blivit! Jätte-jättetjock! Hahahahaha". Kan tilläggas att hon gjorde det i fikarummet och ingen annan skrattade, för jag var/är inte tjock utan GRAVID! Magen ligger mitt på kurva pucko! Tillägg 2: längtar till ledigheten om 4 v. Så jag slipper henne. Morr. /Annakarin
  PS. Helt förvånande så har !ingen! tagit mig på magen utan att fråga. Cred till dem. Eller så har du fostrat folket. :)

  SvaraRadera
 8. Jag kommer aldrig över det där med att vara allmän egendom. Trevligt att få kommentarer om hur fin jag är och de som har vett att inte kommentera alls utan genuint fråga hur det är, hur jag mår, vad jag tänker osv. Fast det finns ju också de som frågar hur jag mår och sen får man stå där och istället lyssna en timme på hur deras graviditet/förlossning/barnuppfostran varit..

  SvaraRadera
 9. Alltså TACK TACK TACK för att du gav lite perspektiv på den här varapreggoundersommaren grejen.. Jag är gravid med vårt första barn, v.23 nu, och jag har varit JÄVLAT LIVRÄDD för hur sommaren kommer bli. Jag ska jobba som arbetsledare i sommar och ser framför mig hur jag är så svullen och jävlig av värmen att jag inte kan röra mig från skrivbordet. Och att jag när jag ska på bröllop i juli kommer att vara svinäcklig och inte kunna ha annat än foppatofflor på mig. Livrädd för sommaren alltså. Men nu fick jag perspektiv! :)

  SvaraRadera
 10. Jamen hjälp jag skrattar så att tårarna sprutar! Av igenkänning alltså. Vad är det med folk och dessa tillväxtkommentarer?! Priset togs när jag skulle köpa skor och två tanter i kön - tillsammans med kassörskan - börjar diskutera hur OTROLIGT STOR jag var och HUR MÅNGA ÄR DET och JAG HAR ALDRIG SETT NÅN SÅ STOR INNAN. Nähä nä men vad kul för dig att jag fick bjuda på den upplevelsen då då. / anna

  SvaraRadera
 11. Men folk, alltså. Varför slutat de tänka när de ser en gravid kvinna?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.