tisdag 14 maj 2013

Alla dessa kroppsfunktioner

Det snackas mycket om hur jävla kissnödigt det kan vara att vara preggo, och visst, det kan jag ju skriva under på. Men jag tycker det pratas alldeles för mycket om hur akutbajsnödig en kan bli. Eller är det bara jag?

Mvh, tio minuter kvar på pendeltåget och sedan 5 minuters promme till jobbet. Inte för att jag räknar eller nåt...

Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

11 kommentarer:

 1. Jamen gud, akutbajsnödigheten! Jag höll på riktigt på att bajsa på mig en gång när jag var på väg hem från stan. Gravid med trean och skjutsandes en vagn med barn i uppför en skitbrant backe. Jag fick stanna flera gånger för att kniiiiipa medan kallsvetten rann. Hann precis innanför toadörren hemma. Riktigt panikjobbigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA MEN PRECIS SÅ! Var på väg hem från jobbet för någon vecka sedan. Svetten, paniken, funderingarna på om jag kunde sätta mig i en skogsglänta - alltså jösses, trodde jag skulle svumma till slut!

   Radera
 2. KAN VI PRATA OM NÅGOT MYSIGARE?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysigare än bajs? Nej, nu fattar jag inte vad du menar faktiskt.

   Radera
 3. Det där med kisseriet är jag förskonad ifrån, bortsett från en och annan välriktad spark och lite ilande i blåsan.

  MEN.

  Magen alltså. O shit (he he). Kiddot kör nåt hopp-spark-snurr-kick-kick-dans därinne och sen kommer känslan av magsjuka tarmar. Fyyyy fan alltså. Ungjäkel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad fasiken är dealen med dessa tarmar liksom? SÅ himla jobbigt!

   Radera
 4. Va? Är det bara jag som är tvärtom? Jag längtar efter att få lite mer fart på magen... Sätter mitt hopp till linfrön just nu men har laddat upp med katrinplommon om systemet stannar upp totalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tips: Drick massa massa vatten och rör på dig. Utan en jädrans massa vätska kvittar det vad du gör och äter. Det bästa är att smådricka konstant. Och ät kiwi till frulle!

   Radera
  2. Tycker att jag dricker vatten som en svamp, men i så fall ökar jag! Kiwin funkar inte just nu; frukost och jag är inte riktigt goda vänner för tillfället. Men det kanske funkar som second breakfast vid förmiddagsfikat på jobbet? Värt att testa. Tack för tipset!

   Radera
  3. Kiwin funkar att äta närsom egentligen :) Bara jag som föredrar den till frullen. Ger effekt till morgonen efter (tycker jag).

   Vätska (ofta i små doser, annars reglerar kroppen intaget med att pinka ut det) och motion/aktivitet är the magic för magar enligt min erfarenhet. Men jag är ingen expert, absolut inte. En viss erfarenhet från mitt arbete inom omsorgen har jag dock!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.