onsdag 11 september 2013

Push gift

Har ni hört talas om en så kallad push gift? En present partnern ger till den nyförlösta modern? Nej, jag hade inte heller hört talas om det innan Elin pratade om just sådana när vi sågs sist. Men fatta vilket briljant koncept! Klart man förtjänar en present när man fött barn, oavsett om man krystat eller snittats. Inte minst på grund av det faktum att man gått runt och odlat en människa i sin kropp under nio (eller i "somligas" fall tio) månader, gärna ackompanjerat av stående ovationer och hurra-rop.

Elin han knappt avsluta meningen innan jag började hojta om detta till slaktarn.

- Hallå, du har väl hört talas om push gift?? Hoppas du har planerat min! galde jag.

- En vad? En bush gift? undrade han.

Och tja, jag har ju inte sett min vajayjay på cirka hur många månader som helst, så den må mycket väl vara lite bushy nu. Bush gift, push gift... jag skiter i vilket, så länge jag får en present. A'ight?!

Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

6 kommentarer:

 1. När jag födde vårt första barn hade min man ordnat ett gäng småpresenter som jag fick öppna som peppning vid lämpliga tillfällen under förlossningen (typ när jag fått epidural och var pratbar igen). Sjukt bra grej! Sen fick jag en lite större present när allt var klart. När jag träffade min farmor första gången efter förlossningen fick jag den present hon fått av sin man när hon födde min pappa, en ring med safir och min pappas samt dotters namn och födelsedatum ingraverade - så det är nog en rätt gammal tradition även här i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Hoppas f.ö. på samma behandling när det är dags bebis nr 2 om några veckor!

  SvaraRadera
 3. Jag är väldigt glad att jag nämnt detta tidigare till min sambo, han tror han måste ge en diamant för varje bebis :) hihihi

  SvaraRadera
 4. Jag har hintat lite fint till den blivande fadern om detta fantastiska fenomen - klart mamman ska ha en present för sin fantastiska prestation!

  SvaraRadera
 5. Alltså vad sjukt, hörde om detta för första gången IGÅR och nu läser jag det även här! Undrar om det funkar fast barnet är ett...?

  Annagranstrom.com

  SvaraRadera
 6. Måste säga att han den där Slaktarn inte lät helt pepp på konceptet... Håller tummarna för att han är av typen som faller för insinuationer och press från frugans vänner ;) Om ni nu prompt ska gå över tiden en vecka till får ni höra av er om ni behöver avlastning med ed eller om ni vill leka nåt i helgen! Kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.