torsdag 5 september 2013

Kattas BF: 101,1% (plus 3)


Nej, här blir inga barn födda i brådrasket direkt. Tydligen tycker Bebishen att det är värdigt en tredje bebis att dra ut på tiden längre än de två tidigare. Tja, varför inte. Jag kan ju hävda att det är sympati i efterskott gentemot Majsans 14 (eller var det 13?) dagar på övertid, samt även för att kunna synka förlossning med Nova. För går jag över två veckor och hon föder två veckor för tidigt, då kläcker vi båda två den 16 september - och det vore ju festligt. Då kan ju Nova och Elias få skjuts med oss till förlossningen och allt. Jag ser det samtalet till förlossningen framför mig:

- Jo hej, vi ska föda nu. Båda två. Och vi kräver förlossningssalarna bredvid varandra. Platsbrist? Skulle inte tro det, vi kommer nu! Bered en väg för oss pronto!

Just nu spelar det inte så stor roll att jag går på övertid. Edster har varit magsjuk (the number two way) och jag har mest ägnat dagarna åt att brottas UFC-style med honom för att få byta blöjor. Inte vidare poppis på grund av röd och svidig rumpestump. Men han mår bättre idag och jag hoppas innerligt på att jag inte blivit smittad. Tänk att vara magsjuk bakvägen när man ska föda - jag menar, bajsolyckor händer ju under förlossningar titt som tätt ändå, men med en magsjukemage och krystningar... ja, jag ser ju framför mig hur jag spraylackerar hela förlossningssalen och alla i den. Snälla låt magen hålla sig i styr.

Men om vi ska ta och titta på lite siffror över mina två tidigare förlossningar:

» Med 1:an gick jag alltså fyra dagar över tiden, MEN hade aktivt värkarbete från +2 och födde framåt eftermiddagen +4 (segt). Det var med andra ord igår. Just nu: inga värkar att tala om, förutom när jag brottas med Edster vid blöjbyten. 
» Med 2:an gick jag två dagar över tiden, MEN vattnet gick på kvällen +1 och jag födde tidigt på morgonen +2.

Så atte... Bebishen, inte en typ som har särskilt bråttom i alla fall.


Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

6 kommentarer:

 1. 1:an Föddes v 38
  2:an Föddes v 38
  3:an Föddes v 41.

  + att min livmodertapp var för kort och att läkaren förvarnade mig om att 3:e bebben antagligen skulle komma för tidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sååå jag var rejält less på slutet.
   KOM IGEN! DET HÄR ÄR JU ETT SKÄMT! grinade jag.

   Radera
 2. Håller tummarna för dig som frisk på förlossningen!

  SvaraRadera
 3. Alltså, all denna väntan på era bäbisar, jag står inte ut!

  SvaraRadera
 4. Det skulle ju vara JÄTTETREVLIGT! Tycker vi startar en youtubekanal för ändamålet redan nu!

  MVH "Har möjligen en något förskönad bild av vad en förlossning innebär"

  SvaraRadera
 5. Alltså jag födde ju igår BF +2 men det känns som jag fuskade lite eftersom jag fick en TREDJE hinnsvepning igår eftermiddag!! Första för mer än en vecka sedan, andra i tisdags.. Tredje gången gillt! Och då gick det fort, hinnsvepning kl 15.40, hem och värkarna satte igång kl 17.20, kom in till förlossningen runt 19.20 - mest för att min man var sen som vanligt från jobbet och jag väl först inte gjorde klart för honom att det var förlossning på g (för jag var inte säker själv!?) och efter 2h på sjukhuset var hon ute!!! Men aj aj, det var intensivt...
  Håller tummarna att bebishen kommer ut i helgen!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.