måndag 23 september 2013

Ett ständigt bytande av blöjor!

Men HERREGUD vad mycket blöjor det går åt!? Får ont i magen och själen när jag tänker på vilka resurser det måste krävas för att producera detta enorma berg av märkligt material som vi gör av med. Misstänker att det har hänt en del med tygblöjorna sedan min nu 21-årige lillebror var bäbis, men känner mig ändå inte redo att ta det steget, men finns det något alternativ som är lite schysstare så hojta gärna till!

Nu har vi Pampers pytteblöjor för att det var dom som passade bäst på lillrumpan ur provpaketen vi fick på BB. Känns inte helt okej eftersom dom inte är eko, plus att vi båda tyckt att dom luktar ganska... typ kemiskt, när Sigge har kissat. Någon som känner igen sig?

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

24 kommentarer:

 1. Japp, jag tyckte också att Pampers pytteblöjor luktade skunk. :-( Lyckligtvis var det Liberos blöjor som passaade min tös bäst. Har hört att de större sorterna av Pampers inte har samma problem.

  SvaraRadera
 2. Ja pampers luktar weird men det var det som funkade när barnen var bebisar, allt läckte ur libero. Men när det blivit lite större har livero funkat och de känns bättre tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu blandar vi lite och det funkar.

   Radera
 3. Japp, pampers tyckte vi också var skumma.. Vi har alltid använt Libero, ibland Willys egna när pengarna mystiskt flugit iväg i slutet av månaden.. De funkar också! Om tygblöjor vet jag inget, vi har ingen tvättmaskin hemma & kan typ tvätta en gång i veckan så det kändes inte som ett alternativ tyvärr. Nästa gång kanske! Om vi fått tvättmaskin hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hade vi inte haft tvättmaskin så hade jag inte ens övervägt.

   Radera
 4. Poops tygblöjor känns lite som engångsblöjor, kanske blanda lite?

  http://www.underbaraclaras.com/clara-reflekterar/blojrumpa/

  SvaraRadera
 5. Poops är utmärkta. (poops.se) Inte alls krångligt. Snygga är de också.

  SvaraRadera
 6. Pampers är preparerade med en äcklig lotion alltså konstant kemikalierillförsel till lilla bebisrumpan. Nog för att libero läcker ibland med de är iaf svanenmärkta och lotionfria..

  SvaraRadera
 7. Ja usch pampers stinker! Vi har inte använt dom till någon av pojkarna. Vi kör på libro, men tänker ofta att vi borde kunna använda tygblöjor då vi ju har tvättmaskin hemma.

  SvaraRadera
 8. Jag använde "vanliga" blöjor när ungarna var riktigt små och sedan (mestadels) tygblöjor liknande dessa........................
  http://www.tradera.com/babyland-tygblojor-pocketblojor-auktion_162112_191534183
  fast köpta via ebay då det inte fanns så mycket på tradera då :)
  Finns massor med mönster, jag började med att köpa 2 för att testa om de var något för oss, gick jätte bra, finns ju ilägg som går att spola ner i toan, funkade tyvärr inte när de börjat på dagis, men men :)

  SvaraRadera
 9. Ang Libero; kanten runt benen har ju som två volanger, när man vecklar ut blöjan måste man separera de två volangerna från varandra och från blöjan. När den sen är på plats drar med ett finger längs volangkanten o kollar att den inre är "lutad" inåt, den ska fungera som en fuktbarriär. Om man trots detta har läckage är det dax att gå upp en storlek. Hur vet jag detta? Gift med en fd blöjutvecklare och fick privatlektioner när sonen kom :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, blöjutvecklare, vilket ballt jobb! Hälsa hen att det är onödigt att ha färgglatt tryck på blöjor för minibäbisar! Har listat ut den där biten, speciellt fliken på insidan är viktig att få rätt på!

   Radera
 10. Tygblöjor är nog det enda alternativet, varför inte testa det ett tag i alla fall? Det kanske inte är så illa som du föreställer dig? Det känns som att om en ändå är så medveten som du verkar vara har en ett ansvar att gå den svåra vägen och vara en förebild :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså minsann, jag ska vara försökskanin, hehe...

   Radera
 11. Nu är det ju ett gäng år sen mina barn var pyttiga, men vi använde oftast tygblöjor på dagtid å när vi var hemma. Varvade tyg/vikblöjor med formsydda blöjor som man även kunde lägga i ett extra ilägg i när barnen blev större å kissade mer.
  Köpte allt begagnat å sålde sedan vidare.
  Vet att min syster köpte ecoblöjor på Astrid och aporna (har jag för mig att det var) när hennes barn var liten. De blöjorna funkade bra.
  CC

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju säkert stor stor skillnad nu och -92. Ska kolla!

   Radera
 12. Jag bor i Åhus och jobbar i Kristianstad och har tygblöjor (ullbyxor+vikbjöjor) i alla storlekar från nyfödd till 2 år om du vill testa :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gud vad gulligt, jättegärna! Maila mig på mirijam.geyerhofer@gmail.com så styr vi upp något!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.