tisdag 26 mars 2013

Vecka 21, är det nu det fysiska förfallet tar fart?

Höll på och tramsade lite med en kollega i korridoren i går och skulle gör lite silly walk á la John Cleese och gjorde ett riktigt ordentligt utfallssteg.

AJ SOM HELVETE!

Jag som inte har känt något konstigt alls med kroppen i form av foglossning eller sånt skräp, det kändes som att höftkulorna skulle vridas ur sina fästen. På riktigt alltså, det var fruktansvärt. "Shit, jag är fan öppen sju centimeter nu" försökte jag skämta men kände mest att jag ville skrika, gråta och hitta ett bandage och binda fast underkroppen vid överkroppen igen.

Ngon minut senare kändes det som vanligt igen och nu är det jag som googlar på "bäckenbottenträning" och stärker upp mig litegrann innan det är för sent. Eller ÄR det för sent? Borde jag ha tränat något tidigare för att undvika sånt här? Kan man ens undvika foglossning eller är det bara som med resten av det kroppsliga preggoförfallet (viktuppgången, bristningarna, hudproblemen), att det mesta är genetiskt och bara att acceptera. Vill EJ acceptera detta nämligen.

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

6 kommentarer:

 1. Det är ju alltid bra att träna bäckenbotten, speciellt knipövningar kan man inte göra för mycket. Jag måste fortfarande stå med benen i kors när jag nyser för att inte kissa på mig, och jag fick barn i september.
  Foglossningsbälte ska väl vara bra annars. Jag har ett som jag aldrig behövde använda, men det ska liksom hålla ihop och stabilisera, eller vad man nu ska säga.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har precis (sist i hela världen) kommit på att det här med poddar är skitkul. Och då slog det mig nästa på direkten att du och Katta borde ha en preggopreggo-pod! Vilken otroligt bra idé va? Nu kanske ni känner att det är fullt tillräckligt att ha en gemensam blogg samtidigt som ni har varsina egna bloggar och jobb och livet i övrigt och så. Plus att ni ju inte bor ens i närheten av varandra. Men visst vore det ändå skitroligt om det gick att få till? Jag säger i alla fall JAAAAA! om ni har funderingar på att göra det.
  Tack för ordet! Hej!

  SvaraRadera
 3. Näe, det är aldrig för sent tror jag. Om du får riktigt ont kan du spana in sådana där bälten också - de är inte så snygga men de avlastar en del. Finns dyrt hos sjukgymnaster och billigare på nätet. Sedan ska man ju inte, precis som Nike skriver, glömma bort knipövningarna. Jag önskar att jag hade kört mer sådana, för det här med att hålla tätt när man nyser efter man fått barn och slarvat med knipövningar - it ain't beautiful alla gånger.

  Och Camilla! Vilken kul idé! Har visserligen ingen aning om hur man skulle göra och har (omg, skäms för att erkänna detta) aldrig ens hört en podcast så jag vet inte riktigt formen för det. Måste lyssna på pods pronto känner jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gört! Typ som att ha ett eget radioprogram (och Majsan har ju dessutom erfarenhet av just det! Perfa!) och bara få prata om saker man själv tycker är roligt/intressant/upprörande/whatever.

   Jag lyssnade på "En varg söker sin pod" igår och då pratade Carolina och Liv med varandra över telefon. Det verkade funka skitbra! Fast hur de gjorde för att få till så bra ljud vete sjutton, men ni kan säkert klura ut det. KÖR, säger jag!

   Radera
 4. Fy fan för foglossning! Har du foglossning eller misstänker det så är mitt råd att gå till sjukgymnast som kan ge bra övningar, o jag rekommenderar också starkt ett sånt för band. Själv fick jag foglossning efter/under förlossningen (Jupp det går det med tydligen..) och är oerhört tacksam för bandet! Vågar man kan man alltid gå till kiropraktor också. Tror de kan göra ngt för foglossning. Gick till kiropraktor fram till typ v 34 för andra ryggproblem jag fick o det funkade för mig..

  SvaraRadera
 5. Underbara människa XD Jag lider med dig men du beskriver så bra att jag verkligen kunde se det framfr mig och inte kunde låta bli att börja skratta. Din stackare... Bäckenbotten-, knip- och andra övningar (som min mamma skulle säga, "oanständiga rörelser med underlivet") är alltid bra att göra. Oavsett om man är gravid eller inte. Kram
  /MReinemar

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.