måndag 22 juli 2013

Vecka 35!


Alltså, vecka 35 nu. Sjukt. SJUKT. För samtidigt som jag tycker jag varit gravid i femton evigheter, minst, blir jag också förvånad över att jag är gravid med jämna mellanrum. Det är ju inte så att jag inte märker av det - det vet ni ju att jag gör med tanke på alla mina självömkande inlägg om yrsel och ont i röva och mutti (eller nej, mutti har jag nog inte skrivit om än - det får bli en cliffhangar... varegoda).

Men vecka trettiofem. Det innebär att Bebishen kan komma typ... om tre veckor. FATTAR NI hur mycket saker vi inte har fixat än.

Men ni haaar ju en liten redan, tänker ni nu, hur mycket kan egentligen behöva fixas? Jo det ska jag berätta för er:

 • Bebiskläderna som just nu ligger i stora sopsäckar (tror jag) måste inte bara hittas, utan även sorteras och tvättas. I enlighet om lagen om alltings djävulskap kommer det naturligtvis visa sig att samtliga bebiskläder utsatts för ett malangrepp utan dess like och helt nya kläder måste inhandlas. 
 • Sovplats till bebis ska ordnas. Jo, vi har ju en spjälsäng. Den sover Edster i (en viss del av natten). Han ska få en växasäng i stället, så kan spjälisen användas till spädisen. För att detta ska fungera rent möblemangsmässigt måste vi ta tag i några av de där flyttkartongerna som står travade i sovrummet (Edster sover i vårt rum) - vilket innebär att de måste upp på vinden innan renoveringen är klar och det känns värt att börja plocka upp saker som böcker i bokhyllor etc etc. Så ni förstår ju hur något så simpelt som "ordna sovplats" blir något mycket mycket större. Vi har dock ett Babynest - så jag krisar inte över detta faktum. Inte än.
 • Vagnen ska hämtas. Vi fick köpa en syskonvagn av min svåger och hans tjej - en billigare variant till ett schyrre kompispris. De bor asnära, men nära skjuter ingen hare när det kommer till att hämta saker. 
 • Babyskydd måste köpas - för visst, bussen går utanför sjukhuset nästan hem till vår dörr, men med tanke på förlossningskrisen så kan vi ju inte vara säkra på att föda där vi tänkt föda. Och hamnar vi i Uppsala/Västerås/Södertälje/Umeå med ambulansflyg  - så kommer vi verkligen behöva det där babyskyddet inför hemfärd. Detta innebär att vi måste bestämma oss för om vi ska köpa nytt eller hyra ett. 
 • Amningskudde måste köpas (bra tips även om ni inte tänkt att amma, har jag förstått) och en vettig skötbordslösning måste funderas ut. Innan vi flyttade hade vi skötdynan ovanpå tvättmaskinen. Det funkar inte här i huset, då vi har haft dynan på golvet. Det är inte helt optimalt när man är 1,90 lång (obs - INTE jag), men vart tusan ska vi ha plats för ett skötbord? Helst vill man ju ha skötbordet i badrummet pga mycket praktiskt med rinnande vatten i närheten (använder bara våtservetter på "resande" fot - med andra ord när jag tar pendeln till stan typ), men i badrummet får det fasiken inte plats. 
 • Babysitter måste köpas. Duovagnen måste tvättas. Mina tånaglar måste målas.... 
Ja men NI HÖR JU! Svimmar av utmattning bara jag tänker på allt som måste fixas. SVIMMAR I tell you! 

Medan jag ägnar mig åt att svimma lite, så kan ni läsa #blogghens lista med tips till nyförlösta. Jag skriver under på den. Jag älskar #blogghen. Vill typ bli bästis med #blogghen. Måste återkomma till ett par av punkterna i framtida inlägg. Om jag inte är för upptagen med att svimma, vill säga.
 
Inte idag, men i lördags.


Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

4 kommentarer:

 1. Hur funkar det med att hyra babyskydd? Vi har ju ingen bil så känns ganska onödigt att köpa, men däremot vill en ju att Pyret ska ligga sykt skyddad i den personen som kommer hämta oss bil.

  SvaraRadera
 2. Såg ammningskudde på rea från lekmer för ca 200 istället för 6-700. Nätshopping när den är som bäst.

  SvaraRadera
 3. Badkarsskötbord? Eller har ni inte badkar?
  Vägghängt skötbord som fälls ner?

  SvaraRadera
 4. Om man bor i ett radhus med egen tvättstuga så kan jag rekommendera att ha skötbädden i tvättstugan, det brukar finnas en diskbänk med ho som passar utmärkt som skötbord!Större syskonen har iallafall hos oss uppskattat det då det inte alltid luktar jordgubbe om blöjor och de går oftare på toa än vad de är i tvättstugan ;-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.