lördag 6 juli 2013

Att gå och vänta på ett splash...

Bland det första vi fick höra på föräldrakursen var att förlossningen väldigt sällan startar som på film – alltså med att vattnet går när man är och shoppar och att man snabbt som satan måste få tag på en taxi för annars föder man i omklädningsrummet. Typ.
Nej, oftast startar den för förstföderskor med att man får värkar i många långa timmar innan man ens är i närheten av att öppna sig och behöver åka till sjukhuset.

GÖTT! tänkte jag. Få saker skulle ju vara så pinsamma som att stå ensam inne på Ica och plötsligt känna hur det börjar rinna varmt vatten nerför benen. Vad skulle man göra då liksom? Det går ju inte att knipa direkt, det bara rinner!?

Men eftersom läget är som det är (kort cervix, funneling, bäbis fixerad, sammandragningar som inte märks så mycket) så säger läkaren att Baby Kenneths ankomst förmodligen kommer att starta med vattenavgång. Hehe.

Hehe.

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

6 kommentarer:

 1. Och om vattnet går behöver det inte bli som på film. Med första gick vattnet, men det var inte alls något splash utan det sipprade tills jag blev igångsatt dagen efter. Nu för tre veckor sedan gick vattnet först när jag var öppen tio cm och skulle krysta.

  SvaraRadera
 2. Vattenavgången är lite mystisk så där. Med Robin gick aldrig vattnet alls. De punkterade mig till slut. Glammigt. Med Eddie som låg jag i soffan och liksom kände att: VÄNTA NU och rullade snabbt ur soffan för att inte behöva köpa ny soffa. Sedan forsade det i två timmar. JÄTTEKUL att sitta i bilen, på en plastpåse och ba: MÅSTE BYTA BYSSOR!

  SvaraRadera
 3. men om det blir så att vattnet går så måste du ju köra en filmreplik! I Think my water just broke! och sen kasta dig iväg.

  SvaraRadera
 4. Med min första hade jag väldigt mkt sammandragningar, men opåverkad tapp. Blev ändå sjukskriven i vecka 35. I vecka 37+4 vaknar jag klockan 5:30 av att vattnet går i sängen. Helt utan förvarning. Sjukt mkt vatten. Det var liksom inte så där, hm har jag kissat på mig eller var det bara extra mkt flytningar, så s jag läst att en del funderar. Det hade definitivt blivit ett splatsch om jag varit uppe och gått.

  SvaraRadera
 5. Men tänk ändå - vilken entré! Dramatiken! Splash mitt på torget under passande sommarklänning, och en vass inövad replik. Jag tror det skulle bli succé & applåder.

  SvaraRadera
 6. Med min första sa det splash inne på Coop Forum, så visst kan det hända :-) Sen dröjde det dock 14 h innan hen "ploppade" ut. Tvåan kändes dock mer dramatiskt, hen föddes 15 min efter att vi kommit in på förlossningen! Kände mig urstark hela vägen!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.