fredag 26 juli 2013

Puh. Ganska färdig med graviditeten nu...

Så här ett par dagar före inträdet i vecka 39 (TRETTIONIO, HALLÅ!?!) så känner jag att det verkligen är HELT OKEJ om Kenneth kommer nu. Tobbes kollega som är före detta barnmorska tipsade om att fönsterputsning är ett välbeprövat knep för att få igång förlossningen när kroppen väl är redo, men jag vet inte... Någon som testat? Själv har jag inte vågat eftersom jag misstänker att jag kommer kissa på mig av skräck ifall det sätter igång och plötsligt inte alls känna mig redo för en förlossning. Å andra sidan är jag rätt trött på mina svullna fötter och att inte kunna gå en promenad utan att det känns som att det ska ramla ut ett barn ur snippan. Samt längtar sjukt mycket efter vårt barn.

Edit: Jag har nu mjukstartat och putsat fyra speglar. Antal bäbisar det genererade: noll. Kanske ska ge mig på fönsterrutorna som ligger i skugga nu, och se om det hjälper. För om jag säger så här, det är inte jätteofta som fönster INTE behöver putsas. Och jag misstänker att jag kommer vara ganska osugen på att göra det sen när Baby Kenneth väl är ute.

Annars då? Har ni satt igång någon förlossning med hjälp av gamla husmorsknep. Eller har ni något annat roligt att berätta så här i sommarhettan?

mvh/uttråkad

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

19 kommentarer:

 1. Jag provade en jävla massa knep, ju fler dagar jag gick över tiden ju fler knep provade jag. Men ingen bebis. Jag grät varje dag & till slut slängde jag ett täcke över skötbordet & spjälsängen så jag slapp se skiten hela tiden. Sen fick jag tid för överburenhetskontroll - natten före kontrollen kom hon. Antar väl att de kommer när de kommer. Vilket inte alls är vad du vill höra, förlåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä det är väl så. Men med tanke på att jag är lite... vanskapt (!?) och doktorns ordination har varit typ "gå inte längre än till bilen/postlådan och gör inget fysiskt ansträngande för då riskerar du att föda" så kan man ju alltid hoppas... :)

   Radera
 2. Äta massa ananas ska vara ett annat knep. Stimulera bröstvartorna. Ga i trappor. Ha sex (alt. onanera, det här med orgasm ska vara the shit). Har dock ej provat själv eftersom unge herrn behagade dyka upp tre veckor tidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste om det där, det ska tydligen krävas sju ananasar och typ fem ligg på tio minuter för att ämnena i frukten/sperman ska vara starkt nog att ge verkan, så jag vet inte... Låter jättejobbigt, haha!

   Radera
 3. Sex har vi testat i veckor utan nåt bebisresultat. Stimulerade bröstvårtor, orgasm och nåt ämne i sperma ska ju annars fungera som starters har jag hört, men icke. Sexandet har endast gett oss svettiga lakan och jävligt god nattsömn. So far känns det som storstädning av kök gett mest (om en i stort sett utebliven) effekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tillägga att vi även testat såna radikala metoder som att få samtal om att den blivande mormodern åkt ambulans till sjukan pga av extrema smärtor, kallbad, bröllop (inkl förberedelser och möhippa) samt bus med (och barnvakt av) tung 13månaders. Men icke.

   Radera
  2. Det är kört med andra ord! Men du har ju i alla fall ett sista datum redan!

   Radera
 4. Mormor födde min morbror typ 5 veckor för tidigt på 50-talet och förlossningen satte igång medan hon putsade fönster! Jag är därför strängeligen förbjuden att putsa en enda ruta förrän jag är fullgången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. WOW! Din mormor är liksom en av de där "en på tiotusen"-kvinnorna som det faktiskt funkade för!

   Radera
 5. Jag testade ALLA husmorsknep jag kunde googla och fråga mig fram till, men de hjälpte inte ett dyft. Hade typ gett upp hoppet, när jag plötsligt en kväll fick ont i benet (efter den dagliga långpromenaden för att köpa den dagliga superstarka maten). Skämtade om att jag nu fått värkar i benet. Men det var inget skämt. Då, 10 dagar efter BF (och 30 dagar efter min egen förhoppningsfulla BF) var hon tydligen mogen. Och helt perfekt när hon kom. Så, dom kommer förmodligen när de är mogna och det är bara att väääänta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där med "min egen förhoppningsfulla BF", fick lite panik i går när jag tänkte att det kunde vara en månad kvar! Gah! Men jag klistrar in svaret jag skrev här ovanför också: med tanke på att jag är lite... vanskapt (!?) och doktorns ordination har varit typ "gå inte längre än till bilen/postlådan och gör inget fysiskt ansträngande för då riskerar du att föda" så kan man ju alltid hoppas... :)

   Radera
 6. Emma här i vecka 35. Jag fick just mitt första ologiska storbölande. Stod och diskade och trodde plötsligt att sambon åkt till stugan utan mig. Att han glömde mig. Såatteh....tårarna sprutade och jag fick en aningens förvånad sambo. Galna gravvo hälsningar från Umeå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag hade mitt sånt böl i vecka 15 typ, för att Tobbe tyckte att det hade varit bättre om jag kört till Ica och köpt mjölk så att han slapp göra det på vägen hem från en jobbigt lång arbetsdag, BUUUHUUU, DU SKÄLLDE PÅ MIG!!! hulkade jag fram i telefonen när han frågade om jag var ledsen.

   Åh herregud. Men annars har jag faktiskt inte varit så himla hormonig och jobbig under graviditeten. Och det är inte bara min åsikt, han håller med :)

   Radera
 7. Visst känns det snopet att vara gravid när man gått så många veckor med risk för att förlossningen ska dra igång för tidigt? Jag gick ju tom över ett par dagar... Det var inte vad jag hade förväntat mig och tyvärr fungerade inte något husmorsknep på mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jättesnopet. Fast samtidigt så går jag ju hellre två veckor över tiden än att föda i vecka 30, såklart. Men ändå, nu är han ju färdigutvecklad, varför vänta liksom? Han kanske inte vill komma ut så länge det är så här varmt?

   Radera
 8. VI testade det mest när vi väntande vår första men fick ändå vänta till igångsättning innan hon ville titta ut. Inga knep med andra ord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans. Håller verkligen tummarna för att vi slipper igångsättning iaf, det hade varit jättejobbigt att vänta en månad till!

   Radera
 9. Been there och man är så färdig med graviditeten! I efterhand är jag glad att han inte kom för tidigt, ju senare ju bättre. Lätt att säga nu liksom, jag vet hur det känns, men rekommenderar att skippa knepen och räkna med två veckor övertid (eller när du får igångsättning). På så sätt kan man bara bli positivt överraskad om det sätter igång tidigare än så. Lycka till!

  Anna Granström.

  Http://annagranstrom.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, då ska börja tänka att han kommer den 24 augusti. Haha, uuuuhhh vad jobbigt det känns men du har så klart rätt, jag ska fokusera på något annat nu istället!

   (Och bara därför kommer han säkert födas ikväll)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.