fredag 5 juli 2013

Tretton (13) ultraljud senare...

TADA!

Vi var på ett extra tillväxtultraljud i går eftersom kurvan stupade lite från 3D-ul:et i vecka 29 till tillväxt-ul:et i vecka 33. När vi var på 3D:n låg han på 9.5% plus, och en månad senare bara på 1.5% plus. Egentligen inga konstigheter – ingen bäbis följer ju en exakt kurva från start till mål – men med tanke på omständigheterna så tyckte läkaren att vi skulle komma in en gång extra nu i vecka 35. 

Och nu var Kenneth back on track och låg på stadiga 9.9% över medelkurvan (tror hon sa att tolv procent under och över medel är det vanligaste) – och vi slipper åka till sjukhuset fler gånger.

Praise the Lord osv.

Nu kan vi andas ut på riktigt, han mår bra och jag mår bra, alla värden är på topp och föds han så föds han typ. Jag behöver kanske inte boka in mig på en intensivkurs i jitterbugg nu den närmsta månaden, men jag måste inte heller vila överdrivet mycket, mitt promenadförbud är hävt och jag kan leva lite mer normalt fram till att förlossningen sätter igång. HEJ DÅ SOFFAN! HEJ PROMENADER I SKOG OCH MARK! Extremt långsamma promenader förvisso eftersom jag får sammandragningar så fort jag råkar gå som en normal människa, men ändå – jag får gå!

Så... om vi skulle ta och lägga de här sex helvetesveckorna bakom oss och börja se fram emot Baby Kenneths ankomst med maximal glädje och minimal oro istället för tvärtom? Ja, men det gör vi!Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

2 kommentarer:

  1. JAAA vad loligt! Snart föds Kentiz liksom! Tror jag kommer fatta att jag själv ska föda först när du och Katta ploppat era kids, även om det bara är några veckor senare än era så känns förlossningen väldigt långt bort just nu. Har inte riktigt fattat att det ligger en riktig bäbis i min jättemage? FATTAR MAN NÅNSIN DET? :D

    Och gillar att du förstärker din bild som SKOGSKVINNAN med din prommeönskan! Jag har promenadförbud light, får gå men "LÅNGSAMT OCH INTE SÅ LÅNGT" så jag går till en tall, pausar, går till nästa tall, pausar... osv osv. On the flipside: kan säga att jag "varit ute på tretimmarspromenad" när jag egentligen bara gått en halvkilometer. Hehe.

    SvaraRadera
  2. Ni är ett bra team, lite edgy men på rätt sida så adrenalinet hålls igång! ;)

    Slutet på preggoteten - kunde varenda skåra i varenda sten på vägen till jobbet. Och om någon satt ett nytt klistermärke på en stolpe man ba: Åhå!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.