tisdag 23 juli 2013

Och jag ba: S N A R K

Okej, alla sömnlösa preggon kan sluta läsa här, för nu ska jag skriva om hur otroligt gott jag sover på nätterna. Alltså, oj oj oj vad jag sover. Somnar runt halv 23:30 och vaknar vid 7:30 när Tobbe kommer hem från sitt nattjobb. Vissa dagar sover jag vidare till halv nio. Eller som i dag, till halv tio. Hehe.

"MEN HERREGUD KVINNA, KISSAR DU INTE PÅ NÄTTERNA!?!?" skriker folk upprört när jag berättar detta, och jo, det gör jag så klart. En gång mellan klockan 05 och 06 är jag uppe, men jag somnar lika snabbt igen. Och alla appar/böcker/hemsidor säger att man börjar sova dåligt de sista veckorna "för att förbereda sig för kommande vaknätter".

Ooookej. I så fall har min kropp:

a) inte fattat att den snart ska bli mamma (hoppas inte), eller
b) så vet den att Kenta är ett litet underbarn som älskar att sova på nätterna (hoppas!), eller
c) kommer Kenneth få ligga och gråta och gråta och gråta efter sin mamma som ba *SNAAARK*

Är det här något jag behöver oroa mig för? Kommer jag bli galen av sömnbrist sen när han föds eller ska jag börja väcka mig själv nätterna igenom för att öva? Vad tror ni?

Svar till "Har man inget att oroa sig för så skaffar man sig det"Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

6 kommentarer:

 1. Det är väl bra att få in så mycket vila som möjligt innan förlossning och nyfödingsperiod. Passa på att njut, säger jag.

  SvaraRadera
 2. Jag tror det där med att kroppen förbereder sig på att sova mindre är mest något man säger som tröst och pepp till trötta höggravida som ligger vakna halva nätterna. Var glad att du kan sova och sov!

  SvaraRadera
 3. Haha! Har det likadant myself. Senaste veckan har jag iofs vaknat runt 4hugget med lite obehags molande i magen och gått upp o kissat mest för att, men med tanke på att vi passerade bf igår känns det ytterst naturligt. Det känns som om de passerade 40 veckorna mest bestått av... sömn. Håller tummarna för att min kropp kör på senario B ovan, men är lite rädd att det är A som gäller. (Vet av ren yrkes o barnvakterfarenhet att C iallafall är uteslutet, sååå ja. Hejja B hejja B).

  SvaraRadera
 4. Sov på! Jag kunde inte sova sista två månaderna pga foglossning. Hur jag än låg gjorde det ont. Så var vaken hela nätterna och slocknade av utmatning framåt morgonen och sov några timmar. Zombie mood!

  SvaraRadera
 5. Samma här! Vecka 40 nu och sover fortfarande som en stock. Går upp och kissar kanske 2-3 gånger per natt men somnar alltid om igen efteråt.. I övrigt har jag en förjävla jobbig graviditet med så är väldigt tacksam att något funkar bra iaf.

  SvaraRadera
 6. Njut kvinna, njut! Sov så mycket du bara kan!
  Jag kan knappt sova alls och det är ett helvete, känns som att jag kommer vara ett vrak den dag plutten behagar komma ut (v 37 nu). Har aldrig sovit så dåligt som jag gjort senaste månaden. Känner mig lite narkoleptisk dagtid då kroppen bara krashar och paniksover en stund för att den är så slut efter den sömnlösa natten.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.