söndag 30 juni 2013

VÄLKOMMEN VECKA 35!!!

Då där ja, datumet som läkarna bad oss hoppas på för drygt en månad sedan är äntligen här! Vecka 35 - tiden då de inte längre tycker att de behöver stoppa en eventuell förlossning ifall den sätter igång. HURRA! Jag tror att det är först nu som jag fattat hur jävla påfrestande de senaste fem veckorna har varit, även om jag hållit humöret uppe helt okej så har ju oron konstant legat och gnagt i bakhuvudet, "borde jag göra det här?, hur mycket har jag stått upp idag? riskerar jag någonting genom att följa med på det där?" osv. Men nu är det alltså fritt fram för Baby Kenneth att födas, även om han såklart helst ska hålla sig på plats till 37 fulla veckor så att han räknas som färdigbakad på riktigt.

Och - senaste budet är att läkaren tror det! Är uppe i närmare tio extra ultraljud nu och eftersom cervix hållit sig mellan 15-20 mm de senaste veckorna så tror han att den ska hålla för belastningen tiden ut om jag fortsätter ta det lugnt. Fortfarande sjukskriven så klart, men det är bara att bita ihop och gilla läget, Kenta kommer slippa många långa veckor på sjukhus i och med att han stannat inne så länge, och det är klart att jag vill göra allt för att eliminera ytterligare risk att hamna på neonatalen.

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

7 kommentarer:

 1. Formen på dom där preggobröna.... Tänk om man hade sån tur

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, det var exakt min tanke när jag såg bilden!

   Radera
 2. Svar
  1. Har tydligen mkt skötsam cervix!

   Radera
 3. Åh heja Mirijam! Fasen graviditet och det som tillhör bjuder på så mycket upplevelser av skilda slag.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.