tisdag 18 juni 2013

Kostråd för gravida *ZzzZzzzZzZzz*

Okej. Det här med kostråd för gravida...

VILKEN SJUKT TRÅKIG GREJ!!!

Jag hade ju precis börjat komma igång och goffa parmaskinka och allsköns ostar efter att ha varit preggo med tvåan, och så blev jag preggo med trean. Och allt jag vill äta är läckra sommarsallader med parmaskinka och brieost. Och lite cava på det. Fy fan vad gott!

Jag kan typ Livsmedelsverkets kostråd för preggon utan och innan vid det här laget - men vet ni vad, det kan inte andra. I alla fall inte andra som inte är gravida eller inte varit gravida alldeles nyligen, för de ändras ju titt som tätt. Som när jag och en annan gravid tjej skulle äta julmat eller påskmat eller om det var midsommarmat, och hon inte kunde äta sill för att hon var gravid - medan jag hade sillfilér hängandes ur mungiporna och nomnomnomade samtidigt som jag hojtade så att inläggningslagen skvätte ur mungiporna om att se det fick man visst det, det står på LMV:s hemsida (and I quote: "Sill, även inlagd: 2-3 gånger per vecka"). Eller som när någon med förfasade ögon tittade på min sushilunch och sa: ÄTER DU SUSHI NÄR DU ÄR GRAVIIIIID??!?!?! Varpå jag moffade in en bit laxsushi med hjälp av fingrarna (ni får ursäkta mig, men jag har INTE tålamod för pinnar när jag är hungrig) och som jordens besserwisser meddelade att det är faktiskt okej att äta sushi NU FÖR TIDEN (and I quote: "Gravad, rökt fisk och sushi: ät nygjorda eller nyförpackade produkter").

Men det jag egentligen ville komma till var den här mellanmålsrekommendationen som jag saxat från LMV:s sajt:
 
Med två matiga mellanmål och en frukt, visst måste de mena två påsar mini-Plopp och en rejäl portion Banana Fudge-glass? Jo, jag tror nog det faktiskt.
 
 


Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

4 kommentarer:

  1. Jag som är lätt hypokondrisk har slutat googla saker och går BARA efter Livsmedelsverket nu. Googlade saker i början och hade jag följt alla råd jag läste där så hade jag inte kunnat äta så mycket som en liten jordgubbe utan att vara livsfarlig. HERREGUD.

    SvaraRadera
  2. Det är klart de mellanmålen räknas som matiga. Precis som mina: chokladcroissant/halvt paket Ben&Jerrys/baby-bel-ost... Det där med frukten...inte lika bra på den. Men jag halsar juice direkt ur paketet (gömmer mig bakom kyldörren så att 2-åringen inte ser...) å det är faktiskt sockerfri tropicana sådeså.

    SvaraRadera
  3. Ja, såklart det gör :)
    Själv tänkte jag mig en fin surdegskanelbulle. Jordens godaste! Och surdeg är ju nyttigt! Ungefär som banan i glass ju ;)

    I övrigt har jag ändå varit rätt förskonad. Äter inte sk dessertostar. Det enda jag kan vilja ha (utan att det för den sakens skull är en "craving") är parmaskinka och varmrökt lax. Jag är nog lite nojjig, kan man verkligen lita på att det är nyförpackat/nygjort etc?

    SvaraRadera
  4. Jag var på föräldragrupp häromdagen och det var så JÄVLA gött för vi fick en stencil från typ 70-talet där det stod vad man skulle äta veckorna innan förlossningen. Typ "ladda med gröt med sylt, glass, skorpor med smör och milkshake". LCHF/socker-hetsen har ej nått till MVC! ***äter med gott samvete för första gången på 36 veckor**** är SÅÅÅÅ trött på det jävla "ät jättenyttigt och unna dig en chokladbit någon gång ibland :-))))) ät inte för två :-))) gå bara upp 1 kg. träna varje dag" ... har aldrig upplevt så mycket vikthets från omgivningen som under min graviditet. haft dödsångest för att jag inte kunnat promenera pga sammandragningar och därför "bara" gått på vattenjympa två dagar i veckan som motion. mått jättedåligt fram till nu varje gång jag ätit minsta socker och ba Åhh nej diabetes och fetma here I come, trots jättebra sockervärden på MVC.. Suck!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.