lördag 1 juni 2013

Kroppsissues och klädproblem

Magen vecka 27 (26+4)
Motvalls skrev ett bra inlägg om preggokroppen. Jag har lite issues med min preggokropp, faktiskt. Som ni redan vet tycker jag det är asjobbigt med kommentarer om min kropp, oavsett om jag är gravid eller inte, och som gravid tycker jag om något att det blir ännu jobbigare. Och jo, jag vet, det rimliga borde ju naturligtvis vara att låta det rinna av, slå det ifrån mig och gå vidare. Jag önskar att det vore så enkelt, men det är det inte för min del. Kanske har det att göra med de kroppskommentarer man ofta får dras med som tjej från tidiga tonåren, att jag alltid hatat dem, i kombination med gemene folks generella uppfattning att det plötsligt är okej att kommentera ens utseende bara för att man blivit gravid. Det spelar liksom ingen roll att folk ba: Åhhh, du är såååå fiiiiin med din mage, för jag tycker verkligen inte det. Jag tycker att den är stor och tung och blev och i vägen. Och då är ändå inte magen det som är mitt egentliga problem, det är det där att jag liksom växer på andra ställen också: ryggen, rumpan, låren, armarna. Jo jo, helt naturligt, givetvis, men det spelar inte så himla stor roll att det är naturligt. Jag menar, hemorrojder är också helt naturligt, men det gör dem inte angenäma bara för det.

Så när jag får kommentarer som: Oj, vad STOR du är, eller: Nu börjar det synas i ansiktet på dig att du är gravid, du har blivit lite rundare, då känner jag på riktigt för att plocka upp närmsta gatsten och kasta. Hårt. För jag tar illa vid mig, jag tycker det är jobbigt och jag blir ledsen och jag har jättesvårt att låta det rinna av, hur mycket jag än skulle vilja. 

Fast, egentligen var det inte mina issues detta skulle handla om. Det skulle handla om att jag köpte kläder igår - för det tyckte jag att jag var värd. Inte minst på grund av att jag 1) inte kommer i större delen av mina kläder längre och 2) de jag kommer i har får svåra förslitningsskador på grund av överdrivet användande (vi snackar hål och trasiga sömmar). Att köpa kläder ute i butik är cirka det värsta jag vet, oavsett om jag är gravid eller inte, men på lunchen slank jag in på Monki och hittade till min stora förtjusning kläder som både jag och magen fick plats i. Hurra etc. Jag utnämnde snabbt Monki till min nya favoritaffär och känner mig nu lite mer klädesmässigt redo inför sommaren - jag menar, bara det faktum att jag slipper gå naken är ju ett stort win just nu. Kan jag bara komplettera detta med ett par BH:ar som sitter lite bättre och några nya trosor så kommer jag vara minst tre kilo lyckligare än vad jag var då jag stod och försökte packa en overnight-väska inför Köpenhamn i söndags. 
Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

5 kommentarer:

 1. Den översta blå klänningen med prickar (?) är asfin!

  MEN. Har en frågan om något helt annat - nämligen mat. Mellanmål, lättluncher, snacks i denna ljuva sommartid. Lagom till preggoappen börjar tjata om vikten av mellanmål, äta lite extra och samla energi inför "the great experience" så kom värmen. Och med värmen förvann min matlust. Piggelin, fryst banan och naturell youghurt känns inte som den ultimata kostcirkeln om vi säger så. SÅ, har ni preggos några tips på svala, mättande mellanmål/måltider som inte är sockerbombade? Jag vill inte leva 6 veckor till på glass och hallon/blåbärsmoothies lix!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ost i olika former, typ baby bel? I kombi med frukt/grönt kanske.

   Själv har jag överdoserat croissanter den här graviditeten å vill gärna ha en om dan som mellanmål...inte supernyttigt men jag har tänkt äsch...

   Radera
 2. Du är ju supermodig som lägger ut halvavklädda provrumsbilder så här i bloggen!

  Jag tror jag har lättare att acceptera preggokroppen denna gång pga. just att jag inte ökat så mycket mer än på magen å tuttarna. Kan ha många av mina vanliga kläder fortfarande även om det inte är så bekvämt. Ser fram emot sommaren i tunna vida saker...kanske det får bli ett besök på just Monki!

  Nu börjar dock även ansiktet svullna känns det som...DET är så jävla osmickrande så jag kollapsar å tänker att burka kanske är det bästa alternativet för de kommande månaderna...

  SvaraRadera
 3. Superfina klänningar!

  SvaraRadera
 4. ÅHHHHH vad jag känner igen mig i det där med kommentarer om gravid-kroppen!
  När någon har sagt eller säger till mig "vad stor du är!!" eller "har du blivit nå tjock än då?", så brukar jag bara titta på personen och inte svara. Jag väntar tills de säger något som låter lite smartare.
  Jag vet helt ärligt inte vad jag ska svara på det. En gång gick det helt överstyr och svärmor och en annan bekant kvinna stod och diskuterade om min mage verkligen var "normalt tjock" för den månaden jag var i. Jag stirrade på dem båda, helt i chock, sa "nu går jag" och gick och gjorde något annat. De frågade mig "ska den se ut sådär?". Ursäkta, vafan? Jag har verkligen inget svar på den frågan. Den ser väl ut som den ser ut.

  Jag känner med dig! Och klänningen är toppenfin.. jag önskar att jag ville prova kläder, men har svårt att känna mig i fin i den här kroppen.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.