tisdag 25 juni 2013

Lite mer om det här med föräldraledighet...Kön går före lön. Tydligen. En ny rapport från Försäkringskassan visar att det är kvinnor som tar ut flest föräldradagar – även i förhållanden där det är kvinnan som tjänar mest. Vi skrev ju lite på det här temat för ett tag sedan och jag är väldigt nyfiken på hur rapporten ser ut i övrigt – som alla vet så är det ju få familjer där både mamma och pappa är heltidsanställda med varsitt 9-17-jobb måndag till fredag. 

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

1 kommentar:

  1. Ja, det där blir ju lite missvisande. Man kan inte bara stirra sig blind på uttag av föräldradagar, även om det förstås är svårt att stirra på något annat eftersom det inte finns så mycket annat att gå på.

    M har varit hemma mera med barnen än vad jag har varit, men det är jag som har tagit ut flest föräldradagar. Så tittar vi på uttag av föräldradagar ser det ju ut som att det är jag som har varit hemma mest.

    Jag tror att det är ganska vanligt att föräldrar (oavsett om det är det ena könet eller det andra) sparar föräldradagar till tidpunkter då man vill kunna vara lediga utan att bli nekad (sommarsemestrar osv). Men oftast behöver ju den ena föräldern ta ut mera av sina dagar för att barnet ska slippa börja på dagis vid 6 månader liksom. Det behöver ju inte betyda att den föräldern som tar ut flest dagar tillbringar mest tid med barnet/-en. Liksom.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.