torsdag 20 juni 2013

Slut på sexsnacket med föräldrarätten


Föresten!

Ni kanske inte alls läser min andra blogg? Då vet ni ju inte att vi gifte vi oss i smyg på Skansen i lördags, vi hade med oss våra barn, men hade inte berättat det för någon annan alls.

Ser mycket fram emot att slippa besöka familjerätten för att bekräfta sambons mannens status som far, och inte minst: SLIPPA SVARA PÅ FRÅGOR OM VÅRT SEXLIV ställda av myndig dam med kallt kaffe i sin mugg bredvid datorn. För nu är vi gifta och då, minsann, då kan man inte ha pippat runt och blivit befruktad av någon annan.

 

Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

17 kommentarer:

 1. Va, ställer de frågor om ens sexliv? Men varför då? Hua!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror lite på vilken handläggare man får, men om man inte är gift frågar de om man som mamma haft oskyddat sex med någon annan vid tid för befruktningen.

   Radera
 2. Grattis förresten :)

  SvaraRadera
 3. GRATTIS! Men jag blir också nyfiken... vad är det för frågor om sexlivet de ställer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror lite på vilken handläggare man får, men om man inte är gift frågar de om man som mamma haft oskyddat sex med någon annan vid tid för befruktningen.

   Radera
 4. Grattis!! Vi gjorde liknande sak för ca 1 månad sedan här i Gbg, när det var drop-inbröllop i Trädgårdsföreningen. Han som var förättare sa just detta innan vigseln: så nu slipper ni förnedringen hos socialen! Svarade samma sak som du: ja, för nu kan jag ju inte ha vart någon annanstans... Konstig logik i den lagen kan man tycka. / Annakarin

  SvaraRadera
 5. Grattis igen, så HIMLA loligt!

  SvaraRadera
 6. till sofie och colombialiv ovan: om jag minns rätt (har inte varit med om det själv pgs har inga barn men) frågar de mamman om hon haft oskyddat sex med endast sin partner inom en viss månadsspan runt när befruktningen antas ha skett. Vad de frågar pappan vet jag inte,

  Katta: Eller hur? Jag tänkte på det när någon omigen bloggade om hur viktigt det var att gifta sig För Det Kommande Barnets skull. Vilken sjuk jävla skevprioritering, att inte fokusera på det puckade i nuvarande föräldralagstiftning, som tycker det gör skillnad på var föräldrarnas relation till varandra är? Att överhuvudtaget koppla barnens rättigheter till föräldrarnas äktenskaps vara eller inte vara? I ett samhälle där spermadonationer (hej, tack för att jag finns!), äggdonationer, kanske surrogatmödraskap o.s.v. blir vanligare borde det enda rimliga vara att alla närvarande föräldrar redan på BB skriver på någon slags papper där de alldeles oavsett biologi och genetik lovar att vara ekonomiskt och socialt ansvariga för barnet i fråga. Inte svårt.
  Känner att det blev lite rantigt. Borde kanske skriva helt inlägg om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju rätt märkligt att man då förutsätter att en gift kvinna inte kan vara otrogen..? Har bekanta (ogifta) som fick barn under tiden de bodde i Norge, och där fick pappan bara lämna sin namnteckning som just pappa på BB. Utan en massa frågor.

   Radera
  2. Fast det där med sexfrågorna verkar skilja sig beroende på var man bor för här i Uppsala när jag och min sambo var och skrev på papper för faderskap och gemensam vårdnad så frågade de inte på det sättet. Vi tyckte inte att det var ett dugg förnedrande utan tanten vi träffade var jättegullig och frågade bara runt vilken datum ungefär som befruktningen skett och om vi var säkra på att min sambo var pappan. Det är ju bara en formalitet som de måste fråga för att reglerna är så knäppa. Vi ska ju gifta oss men ville inte stressgifta oss bara för att slippa skriva på nåt papper om faderskap.

   Radera
  3. Jag tror inte bara det varierar på vart man bor, utan även på vilken handläggare man får. Jag har bott i samma kommun med båda mina barn, med ettan fick jag svara på väldigt intima frågor, men tvåan typ inga alls. Har hört väldigt varierande historier från folk runt om i Sthlms län. Dock att vi inte stressgifte oss för att slippa skriva på papper om faderskap, det är bara en adderad bonus.

   Radera
  4. T-anna: Det stämmer bra det, angåede frågan om oskyddat sex. Att gifta sig för barnets skull (det var Blondinbella som skrev det) är himla onödigt, för det spelar liksom inte barnets vara eller icke-vara någon som helst roll. Däremot, som gemensamma ägare av hus etc, spelar det större roll.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.