söndag 23 juni 2013

Heja Kenneth - sista veckan nu!

Eller ja, sista och sista, men från och med nästa söndag när vi går in i vecka 35 så tycker dom att det är okej att han kommer. Och läkarna är inte så jättesäkra på att han kommer stanna inne så jättelänge, var på ny cervixmätning i onsdags och har gått ner från 22 mm till 15 mm (plus funneling då) och jag fick besked om att strunta i ifall sammandragningarna gjorde ont, blir de fler ska jag åka in. I går fick jag sammandragningar bara av att byta rum i lägenheten och de kändes också på ett annat sätt än tidigare. Inte ont, men... obehagligt. När jag även fick sammandragningar av att bara ligga ner så åkte vi in för koll.

Kenneth mår bara bra men jag kan eventuellt ha en urinvägsinfektion som jag nu får antibiotika för, och så fick jag en spruta bricanyl i skinkan (AJ SOM HELVETE) för att lugna ner sammandragningarna. Fick lämna sjukan på nåder mot att Tobbe lovade dyrt och heligt att vara privat sjuksköterska och tvinga mig att ligga ner tills på måndag när vi ska in på koll igen. Tur att jag har honom som lyckades övertala farbror doktorn om att jag skulle mått ännu sämre av att vara inlagd, annars hade jag dött uttråkningsdöden på sjukan nu! Och det är ju ett extremt lyxigt läge ändå att ha en snygg kille som passar upp på en och lyder ens minsta vink här hemma.

Såååå... ja här ligger jag i soffan och ger order om kaffe och frulle och gnuggar min ömma högerskinka. Och tänker att ett (1) barn är ganska lagom, mitt psyke klarar liksom inte av den här bergochdalbanan som det tydligen är att vara gravid.

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

12 kommentarer:

 1. Här får du en länk till en underbar Japansk katt som du kan ligga och kolla på!

  http://www.youtube.com/user/mugumogu

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAG ÄLSKAR DEN! Speciellt när den vill in i sexpackskartongen och gör en Anja och glider på magen.

   Radera
 2. Här får du en kanin också:

  http://www.youtube.com/watch?v=3_J0AMPPD34

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jäklar! Ett tag trodde jag att den var död :-o

   Radera
  2. Haha, jag har sett den redan, den är FANTASTISK!

   Radera
 3. Alltså. HUR känns sammandragningar? Kan någon ge en bättre förklaring än googles "magen blir spänd"? Jag tycker den förklaringen är lite...otydlig. Eller är folks preggomagar mjuka most of the time? :O

  Men wihoo! för att kiddot håller sig på plats so far!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du gjort sjukt många situps någon gång, så att magen liksom fortsätter vara spänd när du ligger ner? Ta den känslan, och lägg till att det trycker neråt, typ som när man är dödskissnödig. En känsla av att man inte kan stå upprätt för att magmusklerna liksom krampar. Fast just det här är ju inte magmuklerna utan livmodern, men det känns iaf typ så.

   Och ja, gravidmagar är ju liksom typ mjuka under det spända eller vad man ska säga, fast när man får en sammandragning så blir det liksom helt "stumt" när man petar på magen. Så känns det iaf för mig, säkert olika för alla som med det mesta annat i en graviditet.

   Radera
  2. Ahaa! TACK! Sjukt bra beskrivning.

   Radera
 4. You can do it, Baby K, nu stannar du på plats MINST en vecka till. Samt heja dig och Tobbe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska hälsa Kenta (han kan ju inte läsa än) och Tobbe (han KAN läsa, men den här bloggens kommentarer ligger kanske inte högst upp på hans läslista) detta!

   *kniper med låren*

   Radera
 5. Men HERREGUD vad spännande! Och läskigt! Men du hinner fixa håret väl? Har nämligen själv tänkte lite på detta, så som jag ser ut med utväxten nu, vill jag INTE se ut på de första bilderna med bebisen.
  /jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det ska nog gå bra! Och jag vet inte om du känner dig lika fånig som jag, men problemet är ju också att det kommer ta typ månader att ta sig till frisören sen, så är det dags nu så är det VERKLIGEN dags nu! Lycka till till oss båda!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.