tisdag 4 juni 2013

Men för helvete Boob Design!

Tänk er att ni får ett mail från ett företag som gör gravid-/amningskläder med rubriken "Beach babe med bula eller bäbis?".

Oh! kanske man tänker. "Här kan jag nog hitta något som kröppa får plats i på stranden!?" och så läser man vidare. Baddräkten de skriver om låter jättebra, den har dragsko i sidan så man kan anpassa den efter om man är nygravid, höggravid eller redan klämt ut bäbisen. Och den har en smart funktion så man kan amma utan att visa upp sig helt och så vidare. HUR PERFEKT, liksom?

Blunda nu och tänk er följande två kvinnor:
Nummer ett: gravid med stor mage.
Nummer två: ganska nyförlöst med bäbis på armen.

Öppna sedan ögonen och titta på bilden som Boob Design använder för att illustrera någon av dessa två kvinnor.

Hej Boob design! Om ni skulle behöva en RIKTIG gravid-/nyförlöst kvinna till era modellbilder så ställer jag gladeligen upp. Jag ser ju förvisso inte ut som någon fotomodell, men tror ändå att merparten av era kunder kan känna igen sig mer i min kropp än i den där slimmade gyllenbruna slanka kroppen som ser ut att vara väldigt långt ifrån både graviditet och amning.

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

16 kommentarer:

 1. Kanske bäst om dom använde en provdocka, för att visa att den passar alla sorts kroppar.

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Jag vill också ställa upp som modell, med fokus på mina tuttar, i den där! Gärna en preggobild å en amningsbild senare i höst. Snälla Boob, jag har äntligen insett att jag vill göra modellkarriär!

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha HA!! Så stört, det är ju inte så att man får förtroende för att baddräkten VERKLIGEN skulle passa en när man ser bilden.

  SvaraRadera
 4. Annelie i Geneve4 juni 2013 11:06

  Seriöst! Hur tänkte de här? Man får ju inget förtroende alls för att de levererar vad de lovar. Produkten kanske är jättebra, jag skulle ändå aldrig köpa den, eftersom man inte har någon som helst aning om hur den faktiskt skulle kunna se ut.

  SvaraRadera
 5. jooo tjeena, som att mina postpreggo/amningsboobs storlek G skulle få plats i den där. Kan ställa upp om de behöver en biffig modell ;)

  SvaraRadera
 6. Jag förstår ett helt ock fullt. Men några få månader efter jag för så såg jag typ ut sådär för jag totalrasade i vikt. Inga kläder satt kvar på mig, använde strumpbyxor som vanliga byxor. Var extremt smal. Boobsen fanns kvar ett tag, men även de försvann rätt rejält efter ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart kan man gå ned snabbt i vikt efter en graviditet, men när man marknadsför en baddräkt genom att säga att den kommer passa en växande gravidmage så vore det kul att se baddräkten på kanske ett par olika modeller med olika storlekar på sin preggomage, istället för enbart på en modell utan (vad jag kan se) en preggomage öht.

   Radera
 7. Vad förvånad man blir. Inte.

  SvaraRadera
 8. ok att de vill ha en hyfsat smal modell men hon kan väl iaf ha lite mage?För att inte tala om vilka bröst man får som gravid/ammande

  //liten

  SvaraRadera
 9. Jahaa.. är det så där man ser ut då? Men vänta.. då kanske jag är gravid!!

  SvaraRadera
 10. ser ut som det får plats mycket fett och tuttar i den där, vad klagar du på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Varför vi klagar? För att det är svårt att visualisera hur baddräkten kommer se ut med en massa gravidmage och tuttar i den.

   PS. fett och gravigmagar är inte riktigt samma sak. Men det visste du säkert redan.

   Radera
 11. Den baddräkten skulle nog passa mig. Sådär ser min kropp ut nu efter fl. Men ha i tanken att jag var nästan hälften av den (antagligen photoshopade) kvinnan. Fast en sak kan jag säga redan nu. Bröstdelen av dräkten PASSAR INTE MINA BRÖST! Måste ha typ specialare för mina icke mjölkiga bröst. Brösten blev hängiga efter den misslyckade amningen!

  SvaraRadera
 12. hahaha alltså seriöst.... Det är 7 månader sen jag ploppade ut min unge och inte fan ser jag ut så där... Man kanske önskar ibland, men alltså seriöst....

  SvaraRadera
 13. Inte ett dugg förvånad.
  Hade inte förvånat mig om de hade gjort en pudel för att i nästa stund göra om samma skit. Inga företag vågar bryta den där förbannat löjliga trenden.
  Det kommer dröja länge innan någon kommer våga ta det steget.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.