söndag 28 april 2013

Tröttma x 2

Om man säger så här: preggotröttma kombinberat med preggosäkra allergitabletter (=tabletter från 70-talet med viss sövande effekt) gör inte mycket för ens förmåga att hålla sig vaken efter klockan 20.

Så atte....

Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

6 kommentarer:

 1. Det låter jättejobbigt med sån trötthet.

  Själv är jag inte gravid, men vi jobbar på det och jag frågade läkaren på VC då jag var där för att förnya mina recept på allergimedicin (för en månad sen) om mina mediciner gick att ta även om jag skulle bli gravid och det skulle de. Jag tar Loratadintabletter, använder Budesonid-inhalator och Rhinocort Aqua nässpray. Enligt henne finns det nyare råd än vad som ges i t.ex. FASS, där Loratadin inte rekommenderas till gravida.

  Nu har jag googlat lite på detta och det verkar som om det cirkulerar väldigt många olika råd om vad man kan och inte kan använda för allergimediciner vid graviditet - förvirrande! Nojig som jag är till min natur skulle jag vilja kasta ut all medicin, men jag vet att jag kommer att må jättedåligt då björken sätter igång i så fall, och dessutom är jag ju inte ens gravid. Men på någon sida stod det att man ska vara extra försiktig precis i början av graviditeten, och det tar ju några veckor innan man vet att man är gravid...

  Ursäkta mitt babblande, det är bara frustrerande då man inte kan få klara besked.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det är SJUKT förvirrande med alla olika rön. Loratadin börjar väl ätnligen bli så pass beprövat att man kan ta det även som preggo, tyvärr är det alldeles för svagt för mig som lider av pollenallergi deluxe (mot alla stora pollengrupper... man ba: oh the joy...).

   Radera
  2. Fast min barnmorska sa att jag kan fortsätta äta Kestine, och att det är viktigt att syresätta sig (och bäbisen) ordentligt och att man därför inte ska skippa medicinen om man får problem med typ luftrör och sånt?

   Radera
  3. Sluta äta tabletter ska man ju inte göra om man behöver det - när det kommer till allergimediciner finns det ju lämpliga alternativ om de man redan äter inte funkar i samband med graviditet. Så länge man samråder med läkare/BM så är man ju in the clear liksom. Men de jag åt innan var inte preggogodkända så jag behövde receptkorrigeras - äter ju ganska tunga grejer. När jag väntade Eddie åt jag ju Postafen pga illamående genom hela gravidteten, och eftersom de är ett antihistamin behövde min medicinering aldrig ses över.

   Radera
  4. Min barnmorska menade att Cetirizin (kanske finns fler varianter med den typen av aktivt ämne?) är den man "kan ta" om man är gravid. Ställde inga följfrågor på det.. Jag är som väl är inte superallergisk (och köper receptfritt), använder främst ögondroppar och de är ju ok.

   Radera
  5. Det bästa man kan göra är nog att boka tid med en läkare om man är osäker på allergitabletterna. Eller snegla i Fass där det står ganska tydligt vilka man bör undvika eller ej, vilka man bör rådfråga om osv. Tavegyl, som jag äter, har klemastin som aktiv ingrediens och är ett gammalt och därför välbeprövat även vid graviditet. Men som sagt, läkare är bästa grejen vid osäkerhet.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.