söndag 7 april 2013

Kläder när man är preggo #1


Okej! Kläder när man är preggers - inte en helt lätt grej. Mirijam har skrivit om det tidigare och det finns en drös tips bland kommentarerna till det inlägget, men eftersom jag gillar att göra saker i photoshop och är sjukt upptagen med att skriva en hemtenta as we speak så har jag surfat mammakläder online. För trikå i all ära, men ibland tröttnar man. Eller så har man ett jobb som helt enkelt inte tillåter trikå. På mitt jobb är trikå just inget problem alls, och med Eddie i magen levde jag i tajts och tunikor. Men nu, men en till graviditet så tätt inpå den förra så har jag utvecklat en stark aversion gentemot samtliga kläder jag bar under den förra - inte minst för att de sedan fick hänga med under den ganska långa amningsperioden eftersom det visade sig att praktiska kläder som gravid även är praktiska kläder när tuttarna ska fram snabbt och smidigt. Helst av allt skulle jag vilja bränna varenda liten tråd på bål av det jag bar under min förra preggoperiod.

Så. Jag tänkte bjuda er på lite tips. Inte för att jag är någon fashionista - tvärtom faktiskt. Jag menar herre gud, det finns nog ingen mer ostylish än mig. Men vad tusan gör väl det, jag kan väl tipsa om kläder om jag vill ändå? Klart jag kan!

Grejen med preggokläder är att det är ett ganska magert utbud i affärerna, tycker i alla fall jag. Men på nätet, DÄR kan man hitta grejer. Det gäller förstås att hålla ögonen öppna och kolla runt lite, men på sajter som ASOS (grymt för preggokläder), Zalando, H&M, Ellos och Halens finns det en hel del fina saker att klicka hem, oavsett smak eller krav på kläder. Allt från skönaste trikå till striktare business. 

Kläderna på bilden då. Jag tänkte att de kan funka på jobbet, för jag vet inte hur det är med er men att traska omkring i en pennkjol (bild 3, rad 1 - från ASOS) hemma på helgen med ena handen i chipsskålen är liksom inte min grej riktigt. Jag tänker också att dessa saker går att båda dressa upp och ned beroende på vad du har för typ av jobb. Har du ett jobb som jag har, så funkar ju Turtles-linnet från Gina alldeles utmärkt till de svarta byxorna från H&M (bild 1 rad 1) tillsammans med en kofta eller en kavaj om jag vill slå till på stort. Behöver man vara lite mer dressad så kan man ju istället slänga på sig byxorna från ASOS (bild 2 rad 1) tillsammans med en blus och kavaj.

Ett av mina allra varmaste tips är omlottklänningar (Bild 1 rad 2 - från Ellos). Goodness, de funkar att växa med och du behöver inte ens köpa en preggovariant faktiskt (min prickiga som jag bar cirka varje dag med Eddie i magen kom från Lindex alldeles vanliga avdelning), plus att de är amningsvänliga om du tänker amma. Klänningar överlag är ju lätta att dressa för jobbet, tycker jag som inte jobbar på bank alltså (bild 2 rad 2 - från Ellos), men gillar man inte klänningar så funkar ju kjol eller brallor med snajdig blus också (bild 3 rad 2 - från ASOS).

Jo, jag är lat, jag har inte länkat plaggen. Men på webshoppar säljer de ju ändå slut så snabbt. Men inte och klicka runt och leta. För det GÅR att hitta schyssta preggoplagg som inte kostar en förmögenhet om man är sugen på att skaffa lite nya grejer. Personligen känner jag att jag kommer vara nöjd om jag bara köper de leopardfläckiga brallorna på H&M, men å andra sidan kanske jag mest kommer se ut som en leopardfläckig val i dem, och det kanske inte är lika raffigt som jag hade tänkt mig ändå.

PS. Och appropå frågan om jeans och preggomagar. Jag kan visserligen fortfarande ha mina jeans eftersom de knäpps under magen, men de börjar bli ganska osköna att sitta i ned i. Vill du ha jeans under graviditeten kan jag rekommendera att spana in H&Ms modeller - de är ganska schyssta faktiskt, i alla fall när man väl kommit över det stora stycket med tyg över magen som sitter på alla preggobrallor.

Jag heter Katarina och bor i en söderförort till Stockholm tillsammans med min sambo och våra två barn (12 år och 1 år). I början av september ska jag tydligen bli trebarnsmamma. SJUKT! Jag jobbar statligt, är ganska lat, gillar färgglada tatueringar, ost och öl. Du kan även följa mig på instagram: @kattakvack samt på min andra blogg: kattakvack.se

5 kommentarer:

 1. Åh, vad bra :) H&M verkar ju ha bra pris på sina jeans. Och det gör ju inget.
  Än så länge ser jag ju inte gravid ut, men känner mig lite småfet liksom. Beror nog till största delen på det här med att gravidhormonerna saktar ner tarmrörelserna (varför liksom?) = uppblåst. Och då har av någon konstig anledning svårt för klänning. Känner mig som en enda stor valk ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad FAN är grejen med tarmarna liksom? Som att det inte kan vara tungt nog att vara preggers. nej nej, tarmarna ska vara alldeles långsamma och jävliga också.

   Radera
 2. jag har faktiskt beställt en mamma-kjol från Ellos i svart trikå som jag är nöjd med! Hm har inga kjolar överhuvudtaget (!) så jag blev very glad när jag hittade denna. Ett annat tips om kjolar är Indiska som har en trikåkjol med ganska bred mudd i svart och grönt just nu, som också funkar bra, som jag köpt i grönt.
  /jenny som nu löst sin klädkris med hjälp av alla braiga tips i förra inlägget om kläder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. H&M är så himla ojämna. För två år sedan hade de fantastiska trikåkjolar - nu ba: NADA!

   Radera
 3. Jag har pennkjolen från asos. Bäst!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.