söndag 7 april 2013

Sol i svanken och hej till vecka 23!Alltså, hallå ja!? Alldeles nyss satt man med kalendern och räknade veckor, dagar och timmar och ba "Jo, men det är vecka 6+0 i dag, whoop whoop, redan VECKA 7!" och nu plötsligt är det vecka 23 fast det kändes som i går som vi låg och högläste om vecka 22 på ett hotellrum i Barcelona. Galenskapen!

Och annat som är galet är magen. Ni som inte varit gravida – visste ni att magen inte känns? Alltså när man går och rör på sig? Jag har alltid trott att det skulle kännas som att man hade en tyngd där fram som gjorde en lite framtung och liksom... ja, kändes. Men nix. Hur skumt är inte det? Och fatta chocken när man tror att magen ser ut som typ innan och sen råkar se sin spegelbild i typ ett skyltfönster och blir helt perplex. Men gud, jag ser ju liksom... gravid ut? 

Och det är först nu som den börjar bli hård, de första 20 veckorna var själva bäbismagen gömd där inne och tryckte ut fettet framåt, men nu har fettet tryckts ut åt sidorna och magen blir inte längre två stora veck utan en liten kula. Dessutom börjar alla tröjor bli för korta så jag ser ut som Plura, minus alkoholen.

Ännu mer galet: Baby Kenneth väger nu 600 gram och ska de kommande fyra veckorna dubbla sin vikt. Hängde ni med? Han ska alltså gå upp lika mycket under april som han har gjort sedan i slutet av november!?! Jag kommer svälta ihjäl!?

Tobbe ba: "Ooookej, nu börjar hungerspelen!" 
Jag ba: "Hehe". *bokar in en distanskurs i anger management*

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

2 kommentarer:

 1. Åh, det är så kul att följa er :) Jag befinner mig i v. 13 (snart 14!) med mitt första barn. Så jag vet inte heller hur det kommer kännas och det hela är både spännande och läskigt. Kul att läsa om sånt som upplevs av en annan förstagångare :)

  En sak som jag funderar på är det här med kläder. Jag är lite rädd för att jag bara en dag inte kommer komma i mina jeans längre.. Och då inte ha något att ha på mig (I-landsproblem, jag vet) Givetvis är det individuellt, men när kommer behovet av "gravidbyxor"? Jag vet inte om jag kommer kunna ha mina vanliga jeans, sådär under magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men så trevligt Sofie, då har du kommit helt rätt! Jag kan ju säga att jag kunde inte ens ha mina jeans i typ vecka 10, och tycker fortfarande att det är obehagligt när det skär in under magen – så mitt svar på allt är gravidstrumpbyxor, och trikå. Fler tips från mig samt mängder av tips i kommentarsfältet finns här: http://preggopreggo.blogspot.se/2013/03/hjalp-jag-har-ju-inget-att-ha-pa-mig.html

   Grattis till bäbisen och lycka till med preggogarderoben!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.