söndag 21 april 2013

Loppis i vårsol = världens bästa grej!

Om ni bor ens i närheten av Skåne så ta er till Folkets Park i Malmö den sista söndagen varje månaden och shoppa loss på deras barnloppis! Enkla regler: ingen förbokning, det kostar ingenting, bara släng upp ett bord/en filt och sälj begagnade barnrelaterade grejer tills du stupar. Eller gå dit och handla tills du stupar.

Jag överdrivet inte om jag säger att det var flera hundra pers som sålde grejer idag. Själv fick jag ihop högen på bilden för ynka 90 spänn, sjukt nöjd! Och som ni ser så var det tydligen djurtema på Kenneths garderob idag, om vi bortser från päronbodyn. Förutom kläder så fanns... allt. Man hade lätt fått tag på allt en bäbis kan behöva det första året för nästan inga pengar alls.

Och det är ju sjukt att man ens handlar nytt när man tänker på att allt jag hittade totalt kostade mindre än vad en vanlig helt ny Lindex-body gör.

Hur gör ni, köper ni mycket begagnat?

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

5 kommentarer:

 1. Vi har ärvt eller handlat allt begagnat, utom spjälsängsmadrassen, barnstolen och hm's Superman-body. Och vi har typ.... allt vi behöver de första månaderna (känns det iallafall som) utom nån riktigt bra filt, några nappar och nappflaska. Och förbrukningsgrejer såklart. Jag totalvägrar konsumtions- och oroshetsen kring hela barnprocessen. Totalvägrar. Ju mer folk "tipsar" om prylar man måste ha, desto mindre vill jag ha. Begagnat or not.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? Vissa grejer "måste" man ju ha, typ vagn och sånt, men mycket annat känns ju helt meningslöst, åtminstone tills man vet om bäbisen gillar det. Förhoppningsvis får Baby Kenneth lite kompisar med typ hoppgungor och lära gå-stolar som han får testa innan man själv slår till :)

   Radera
  2. Exakt! Jag vill inte ha mitt hem fullt av babysitters, lära-gå vagnar, bröstmjölkspumpar, andninglarm, amningskuddar, speciella blöjsopphinkar och gudvetallt vad folk försöker pracka på en. Vi köper/lånar när och OM vi behöver! Mina föräldrar hade inget av ovanstående och jag utvecklades banne mig till ett bra barn iallafall *bakåtsträvare* Dessutom tycker jag folk som har allt mest gnäller om att sakerna inte används/ongen bara gapar o vägrar sitta i babysittern or whatevah. Spyr lite på hela grejen.

   Typisk jättebra idé att låta ongen födas först och köpa det hen vill ha/ni tycker behövs sen tycker jag! :)

   Radera
 2. Åh, låter GRYMT ju! Jag köper nästan bara begagnat. Tradera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tradera känns svindyrt jämfört med detta nu för tiden, säg att du lägger 13 kronor för en bäbismössa, och så 12 kronor i frakt, det är ju ändå en tjuga dyrare än vad jag får ge här? Ska bara köpa fraktfria grejer hädanefter!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.