onsdag 17 april 2013

Sökes: inredningstips för bäbisar

Preggo preggo-Majsan proudly presents: BABY KENNETHS FÖRSTA HEM! Jorå, den här lilla familjen har minsann skrivit förstahandskontrakt på en trea i detta funkiga lilla hus idag! Hur fett?

Nu är frågan: eget rum till Kenneth eller inreda ett mindre bäbishörn i sovrummet? Nollåringar behöver ju liksom inget yta att låsa in sig på, det där med att tjuvröka och smälla i dörrar lär ju dröja ett tag, så ett schysst hemmakontor kanske vore att föredra i lillrummet? Om man ska tänka rent praktiskt och inte gå bananas i inredningsdjungeln alltså?

Hur gjorde ni med första barnet, rent utrymmesmässigt sett? Kom gärna med tips på hur vi kan göra ett fint peppigt hörn till Kenneth i vårt eget sovrum!

Tack och hej från världens gladaste tjej!

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

9 kommentarer:

 1. Nej, bebisar tar inte mycket plats – MEN DERAS SAKER GÖR! Alltså allt det som släkt och vänner dumpar på ens lilla knytt redan innan navelsträngen har ramlat av. Mitt bästa tips (bor i trea med barn) är att lillrummet kan vara avdelat med en hylla eller liknande: Halva hemmakontor, halva bebisgrejdumpningsyta. Och så har man tid att piffa och göra om det till enbart barnrum efter hand.

  /Elin

  PS. Sjukt fint hus!

  SvaraRadera
 2. Fint hus med mkt cool bil! Jag tycker att ett rum med en till säng för vuxen person är en bra grej. Iallafall om Kenneth kommer bli en sova dåligt unge. För man blir lätt galen om det är omöjligt att få ens en timmes sömn och då kan det vara skönt att kunna lösa av varandra! Några vänner till mig platsbyggde en hörnspjälsäng i sitt sovrum eftersom de hade svårt att få plats med en hel, det blev jättebra!

  SvaraRadera
 3. Grattis till läggan!

  Elly har haft ett eget rum från första början, men hon har aldrig sovit där, hon sover i vår säng än. Dock har hon fått en växasäng nu, så hon kan börja sova själv om/när hon vill. Asså, ett barn behöver ju inget eget rum, men det är smidigt att ha ett rum till ungens alla grejer, för de blir lätt ganska många... Kläder, saker ni köper, saker andra köper, leksaker, görliga små barnmöbler, det tar mycket plats och då är det smidigt att ha ett rum att förvara allting i.

  SvaraRadera
 4. Min unge ville aldrig sova i vår säng, men i början sov hon ju ändå i samma rum. Jag sydde en sänghimmel i mörkare tyg runt hennes säng för att hon inte skulle störas av lampor och sånt. Tror att hon var kanske tio månader när hon visade att vi störde henne bara genom att sova i samma rum - så då flyttade vi ut. Länge var sedan hennes rum kombinerat gästrum men nu i vintras blev det hennes rum på riktigt med alla leksaker och böcker och läsfotölj och pysselbord

  SvaraRadera
 5. Smart med sänghimmel! Våran 5-månading sover i spjälsäng (med en sida avmonterad) i kloss med våran säng. Hon ska få eget rum när vi flyttar till nåt större, men än så länge funkar det fint (hon sover bra ungen). Men med en såndär sänghimmelgrej kan jag ju läsa på kvällarna när hon somnat! Skitbra :D Och jag håller med samtliga föregående talare om att det är bra att ha ett ställe att dumpa alla grejer/kläder som inte används dagligen. Vi har fått och lånat så mycket som är flera storlekar för stort, och det ska ju få plats nånstans... Vi köper också nästan allt second hand, och då får man ju passa på när man ser nåt man vill köpa, även om det är alldeles för stort i storleken. Och faktiskt, ungen växer ju som satan (speciellt i starten), så vill man inte slänga allt som är för smått så ska pöttekläderna också förvaras på lämpligt sätt, tills nästa gång/tills det ges bort/doneras/packas undan i förrådet.
  OJ vad många bra konkreta tips jag kom med där! Får jag vara nöjd med -.-

  /Cim

  SvaraRadera
 6. Rockpaperscissorlizardspock19 april 2013 07:58

  I början så gjorde det ingen skillnad alls för oss, ungen sov oavsett ljud/ljus runtomkring. Men det förändrades i fyra-/sexmånadersåldern ungefär då blev han mer lättväckt och då var det guld att ge honom ett eget rum (sedan är det inte så dumt det där med att ha ett eget utrymme, ja för oss vuxna då).

  SvaraRadera
 7. Riktigt bra förvaringslösningar i extrarummet. Å en bra gäst/extrasäng. Det är mina stalltips. För så skönt det är att kunna dela på sig å få sova ut när det behövs. Å sedan E är två sover hon i den stora sängen (120-gästsängen som är min gamla säng från när jag bodde själv) i sitt rum ist för spjälsängen (som stod i eget rum från att hon var typ 7 mån) förut. Mkt bättre än att ha en speciell barnsäng som en vuxen inte får plats i när det behövs. Så värst mycket inredning tyckte jag annars inte vi behövde tänka på. Det smög sig liksom på prylar efterhand å jag tycker om att blanda gammalt släktskåp med ny röd stringhylla, sånt vi fått, ikealampa osv. Så jag skulle inte göra för mkt med det där rummet mer än fixa bra förvaring för barnprylar innan bebben är här å ni märker hur just ni vill ha det med sovrutiner etc.

  SvaraRadera
 8. Min äldsta sov hos oss i tre månader, sedan fick vi alla nog; vi väckte liksom varandra med alla små ljud vi hade för oss om natten. Tjock madrass på golvet är bra om barnet får eget rum, vuxen kan sova där och dagtid kan man busa och läsa böcker, etc.

  SvaraRadera
 9. Åh vad många bra tips! Jag tror vi kör på spjälsängshörna med sänghimmel i vårt sovrum, och så förvaring, kontor och en dagbädd/extrasäng i lilla extrarummet. Tack så jättemycker för input, man hör inte så ofta om barn som faktiskt VILL sova ensamma!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.