lördag 13 april 2013

Hej jag heter Mirijam och är beroende. NOT.

Vi köpte en vagn ju. En finfin Brio Happy, två år gammal och fullt fungerande enligt konstens alla regler. 2500 kronor inkl vinteråkpåse, uv-/myggskydd (OBS, ej fågeln uv, strålningen uv) och regnskydd. Den är liksom... bra. Perfekt för oss. Men så tänkte jag att det vore kul att sy ett nytt tyg till suffletten, svart är ju liksom ingen asball kulör, och så googlade jag på "sy om suflett" och "pimpa barnvagn".

OH
MY
GOD
!

Här har jag gått och i min enfald trott att en barnvagn är något man köper till en rimlig peng och sen har tills barnet i fråga växer ur den. HA HA HA! Det verkar jag vara ganska ensam om. Visste ni att det finns folk som byter barnvagn typ varje månad? VARJE MÅNAD. Som har bäbisar som är... bäbisar (okej, jag är dålig på att bedöma ålder men mer bäbisar än barn) och ba "Kolla paketet som kom idag, barnvagn nummer sju, en Bugaboo Donkey!" och man ba "SJU? Har du köpt SJU vagnar till ditt barn redan?"

Vet ni vad en Bugaboo kostar? Typ tolvtusen spänn! Vet ni vad SJU Bugaboo-vagnar kostar? You do the math.

Är detta normalt? Eller nej, det kan det ju inte vara, så jag ändrar min frågeställning till Är detta verkligen sunt? Även om man säljer vagn 1 när man köper vagn 2 och sen vagn 2 när man köper vagn 3 så måste man ju förlora orimliga summor med pengar på detta? Plus att vagnarna är skitfula, men det är ju en smaksak.

Snälla, säg att det finns någon som läser detta som är vagnberoende och kan förklara hur tankegångarna går i mammahjärnan (för det verkar vara brist på pappor bakom de här barnvagnsbloggarna), jag är helt sjukt nyfiken!

Jag heter Mirijam och bor i Kristianstad med min sambo och en halv kamphund. Och i augusti blev vi en till i familjen när ongen som heter Sigge – men gick under arbetsnamnet Kenneth – äntligen kom, två veckor efter utsatt datum. Jag är journalist, jobbar med radio och gillar adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Du kan även följa mig på instagram: @mirijam_geyerhofer samt på min andra blogg: mirijam.blogspot.com

11 kommentarer:

 1. Du har tur! Jenny som ska vara med i vrt lag i Vårruset kommer gå med dig och hon är besatt sv vagnar och har köpt jättemånga olika. Hon vet precis allt om tillbehör och vilka som syr suffletter M.m. Så du har 5 km att få veta allt om barnvagnsberoende!

  SvaraRadera
 2. Jag tänker att det är lite som med ny sport (eller någon annan hobby för den delen). Man börjar med att tänka att "det räcker ju fint med mina vanliga kläder och sunkiga gympadojor", men plötsligt uppstår behov av både specialkläder som andas och überdesignade skor (såklart olika för alla underlag) och man förstår inte hur man kunnat klara sig utan... Många barnvagnsnördar köper sina buggaboos från Holland, där en helt ny vagn kostar som en begagnad i Sverige = man får tillbaka i princip allt när man säljer.

  Man börjar kanske med att vilja ha något som ser "normalt" ut. Och rejält. Så inser man att det är jobbigt att ta sig fram på miniminikonsum med det där slagskeppet, så man köper en mindre vagn med svängbara hjul. Men den var sjukt billig, och således ranglig, så snart vill man ha en som _både_ är smidig och stadig. Men den hade visst lite kasst solskydd... Tja, och sådär fortsätter det i en evighet amen. Som tatueringar, ungefär. Man är visserligen nöjd, men det kan ju ändå bli bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joooo... Ja, om man inte förlorar några pengar så känns det ju mer befogat, men det verkar så himla... stressande? Och tatueringar har man ju kvar allt eftersom det nya, man blir bara snyggare och snyggare. Och det är ju en bonus :)

   Radera
 3. kolla in gruppen barnvagnar! på facebook.. över 7000 vagn-besatta medlemmar ;) vissa har över 30 vagnar(!). vi har en back-up sulky, en cykel/joggingvagn, storasysters "babyvagn" som nu agerar sovvagn på dagis och en bugaboo donkey fick flytta in när lillasyster kom för ett år sen. det räcker gott och väl.. lixom, vars får man plats med alla sina 30 vagnar!? det måste bli trångt i hallen :P

  men kul och pimpa, det är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja, den gruppen är jag med i - jag sitter ofta och bara gapar när jag är där inne och läser! Är du nöjd med donkeyn - har tittat på den men den är ju så nedrans dyr att jag går av på mitten och börjar gråta av fattigdomskänslor som egentligen är helt obefogade (alltså, typ...).

   Radera
  2. Men den är kanske billigare i Holland då, som Ella skriver ovan?

   Vet när jag och sambon skulle köpa lego till min systerson i en sån där leksaksbutik som även har vagnar.. Och vi gick omkring där med hakorna nere vid knäna. Hur ska man kunna välja? :)

   Radera
  3. Jag köpte min Bugaboo från babycare.nl förra hösten, visserligen en cameleon men de har har Donkey också. Var rätt många tusen billigare än i Sverige!

   Radera
 4. Men alltså...var förvarar man sina vagnar?? Jag har två, en enkel och en syskonvagn OCH DET ÄR TRÅNGT NOG!!! /anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog att de som köper så många säljer av sina eftersom. Eller så har de extremt stora förråd :)

   Radera
 5. Man kan väl bli "besatt" av vad som helst. Om man säljer sin gamla vagn går man inte mycket back.

  Bugaboo Donkey var den enda jag kunde ha om jag ville ha båda barnen mot mig ch komma in genom ytterdörren (förutom en annan vagn som tydligen knipsat av fingrarna på ett barn). Jag köpte min från Holland för drygt 10 000 kr.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.