När Eddie var drygt 5-6 veckor skrev jag ett inlägg som kan ha gränsat på desperat. Så här såg det ut:
Om Batman fortfarande är vaken? Om jag hulkat av gråt i sambons famn pga känner mig otillräcklig, värdelös, ful, tråkig och trött? Om jag nu har mkt svullna ögon? Om sambon är halvvägs till jobbet pga okristliga arbetstider? Om sonen d.ä ska upp om mindre än en och en halv timme?
Svar: ja till all of the above
Kommer troligtvis behöva tröstshoppa något imorgon. Eller alltså senare idag. Det börjar bli dyrt att vara mammaledig.
Svar: ja till all of the above
Kommer troligtvis behöva tröstshoppa något imorgon. Eller alltså senare idag. Det börjar bli dyrt att vara mammaledig.
Hans gnäll visste inga gränser, det enda som dög var att bli buren hela tiden och jag hade, när jag skrev inlägget, inte sovit mer än ett par minuter under hela natten (notera gärna tiden som inlägget skrevs.
Min fina fina vän Lola, lämnade följande kommentar till inlägget:
Har du boken ”Växa och upptäcka världen” aka The wonder weeks? 6 veckor är väl en sådan där typisk tillväxtperiod då bebisar har det lite besvärligt och kan driva en till vansinne. Jag tycker man får lite tröst genom att läsa den.
Jag klickade hem den på nätet cirka två sekunder senare, och allt från att den landade i min brevlåda har den varit som en tröstande filt. Den har bekräftat VARENDA utvecklingsfas, och Eddie följde boken till punkt och pricka. Ingen bok som jag sträckläste, istället plockade jag fram den under perioder då Eddie var extra kinkig, bara för att kolla om det var utvecklingsfas på g - och det var det. Det var som att få facit i hand och jag önskar innerligt att jag hade haft denna bok när Robin var liten också. Jag har skrivit om boken flera gånger på Katta Kvack, och varje gång har jag mötts av en kör av röster som stämt in i mina hyllningar. Så klart också ett par som inte har haft någon nytta av den alls, för bebisar är ju också individer. Men på det stora hela så har jag bara hört samma positiva saker om boken som jag själv har upplevt.
Wonder weeks finns som app också, för både Android och iPhone, och har man appen klarar man sig fint utan boken. Boken går på dryga 190 kronor, appen på strax över en guldpeng.
Boken sträcker sig fram tills att börnet är ungefär 18 månader. Jag funderar personligen på att skriva ett tilläggskapitel om vecka 655 - för det ska gudarna veta, det är ju inte så att faserna tar slut bara för att boken gör det. I synnerhet inte när de är hormonstinna och tonårsredo. Giv mig styrka.
Bra tips! Jag hade kanske inte överlevt utan boken med barn #1. Nu, med #2, kör jag med appen och den är ju supersmidig.
SvaraRaderaVisst är den fantastisk!
RaderaJag är en av de där föräldrarna som WW inte gjort varken av eller till för. Ibland när han är extra kinkig har det råkat sammanfalla med utvecklingssprång, ibland inte. Det känns mest som slump. Men Gael är nog undantaget som bekräftar regeln.
SvaraRaderaOlika barn visar väl olika mycket tecken och missnöje under sprången, tippar jag på.
RaderaJag fick boken på svenska i present av min bror när jag var gravid. Höll på att bryta ihop när jag läste den höggravid och hormonstinn, allt lät så jobbigt och jag hade ingen instinktiv relation till mitt barn.
SvaraRaderaNär bebis väl kommit och visat sitt underbara nylle så var den perfekt. Kanske inte veckorna stämde på pricken alltid, men utvecklingen och tecknen var ju där. Skönt med tips på hur vissa saker kan underlättas och "lekar" för de olika åldrarna. Men framför allt att det ÄR normalt med fullt friska missnöjda bebisar (även efter möjliga orsaker uteslutits, typ blöt blöja, hungrig osv).
Nej usch, man får INTE läsa den i förväg. Då dör man ju av skräck! Mer eller mindre.
Radera